Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Απρίλιος στο Μουσείο Ηρακλειδών

«Το Θησείο Αλλιώς», «Πολιτισμός και Χώρος», «Ιστορία του Χαρτιού», «Τα Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι» τον Απρίλιο στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Απρίλιος στο Μουσείο Ηρακλειδών

«Το Θησείο Αλλιώς», «Πολιτισμός και Χώρος», «Ιστορία του Χαρτιού», «Τα Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι» τον Απρίλιο στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Ποιος είναι ο αρχαίος ναός με το… λάθος όνομα που μοιάζει να μην τον άγγιξε ο χρόνος; Και γιατί η εκκλησιά των Αγίων Ασωμάτων είναι «βυθισμένη» σε σχέση με τον σημερινό δρόμο; Σε ποιο μουσείο τέχνης οδηγούν τα ίχνη του τραμ; Βιωματικοί εκπαιδευτικοί περίπατοι, αλλά και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους (στο πλαίσιο του ΄Ετους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας) αποτελούν τις προτάσεις του Μουσείου Ηρακλειδών το μήνα Απρίλιο.

Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου, λοιπόν:

Τα Σάββατα 14 και 28 Απριλίου, η ιστορικός και αρχαιολόγος κ. Λίλα Πατσιάδου,μας συνοδεύει στον βιωματικό, εκπαιδευτικό περίπατο με τίτλο «Το Θησείο Αλλιώς», για μικρούς και μεγάλους από το Μουσείο Ηρακλειδών μέχρι τον Κεραμεικό

Την Κυριακή 15 Απριλίου, ο περιβαλλοντολόγος Παντελής Μήτσιου, μας συστήνει με την συναρπαστική «Ιστορία του Χαρτιού», τον οικολογικό χαρακτήρα της πρώτης του εφεύρεσης και την πορεία του μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Την Κυριακή 29 Απριλίου, ο υποψήφιος διδάκτωρ φιλοσοφίας Δημήτρης Παππάς μας ξεναγεί στον «Πολιτισμό και το Χώρο» σε μια διαδρομή που θα μας κάνει να δούμε τον πολιτισμό και τη διάδοσή του με άλλο μάτι

Το Σάββατο 21 Απριλίου, στο δεύτερο από τα πέντε αυτοτελή εργαστήρια, οι λίγο μεγαλύτεροι μικροί μας φίλοι, μαθαίνουν να φτιάχνουν το δικό τους, χειροποίητο χαρτί, ξαναχρησιμοποιώντας άχρηστα φύλλα από τις εργασίες μας στο Μουσείο σε ένα μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην πράξη αλλά και ενεργοποίησης του ερευνητικού πνεύματος των παιδιών! Στο Εργαστήριο χαρτοποιητικής με την καθοδήγηση της εικαστικού Ρωξάνης Γιάννου, τα παιδιά στο πρώτο μέρος φτιάχνουν χαρτί για να το χρησιμοποιήσουν στο δεύτερο για να ζωγραφίσουν θέματα εμπνευσμένα από την έκθεσή μας.

Την Κυριακή 22 Απριλίου, η Pascaline Bossu, ξεκινά μια σειρά εργαστηρίων που εισάγουν τους μικρούς μας φίλους στην κινέζικη ζωγραφική και εικαστική τέχνη, ζωγραφίζοντας ζώα ή κάνοντας χαρτοκοπτική. Η σειρά ολοκληρώνεται σε 4 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών εκάστη, και κανείς μπορεί να την παρακολουθήσει ολόκληρη ή οποία τον ενδιαφέρει.

Το Σάββατο 21 Απριλίου, οι μικροί μας φίλοι ξεναγούνται στο φως και τη σκιά και στη χρήση τους στη μέτρηση του ύψους αντικειμένων στην έβδομη στάση του μεγάλου ταξιδιού που στόχο έχει να τους δείξει «Τα Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι». Τα παιδιά βρίσκουν τις σχέσεις της σκιάς με το ίδιο το αντικείμενο. Οδηγοί στο ταξίδι οι μαθηματικοί Γιάννης Λαζάρου και Αρετή Ευσταθίου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, μαθαίνουμε για τη συναρπαστική τέχνη των κιριγκάμι Πλακοστρώσεις που είναι η όγδοη μας στάση στο ταξίδι που μαθαίνει στα παιδιά «Τα Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι». Οδηγοί στο ταξίδι οι μαθηματικοί Γιάννης Λαζάρου και Αρετή Ευσταθίου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών

Info:

Νέο ωράριο: Από 1ης Απριλίου το Μουσείο θα είναι ανοιχτό Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα. Σχολικές ή άλλες ομαδικές επισκέψεις, με ή χωρίς ξενάγηση, μπορούν να πραγματοποιηθούν ύστερα από συνεννόηση, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.



Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια