Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για το Run the Theatre!

Η Ο.Ε. του αγώνα δρόμου του Δήμου Μεγαλόπολης Run the Theatre 2018 ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας...


Το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για το Run the Theatre!

Η Ο.Ε. του αγώνα δρόμου του Δήμου Μεγαλόπολης Run the Theatre 2018 ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία εντάχθηκε στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή της Διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 5 & 6 Μαΐου 2018 το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Από τις 11:00 έως 15:00 με ελεύθερη είσοδο ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι είναι διαθέσιμος σε όποιον επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Επιπλέον, στον χώρο θα παραβρίσκεται αρχαιολόγος για να ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Ακόμα, προγραμματίζεται εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, με τίτλο: Μαθαίνω για το Αρχαίο Θέατρο - Τρέχω για το Αρχαίο Θέατρο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που προηγείται του αγώνα 30 Απριλίου - 4 Μαΐου, κατά τις πρωινές ώρες, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών και υπό τη συνοδεία αρχαιολόγου - ξεναγού.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη γνωριμία των μαθητών με τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και η δημιουργία «σύνδεσης»  του Αρχαίου Θεάτρου με την σύγχρονη ζωή των νέων, δράση που θα κορυφωθεί με την συμμετοχή των μαθητών στην αγωνιστική εκδήλωση του Run the Theatre.

Η Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας για την πολύ σημαντική συμβολή της!

«Στις 6 Μαΐου ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»


Πηγή: kalimera-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια