Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό

Η έκθεση αντλεί από το αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής από το ναό του Ολ...

«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό

Η έκθεση αντλεί από το αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής από το ναό του Ολυμπίου Διός ως τον Παρθενώνα.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διοίκηση του νέου προέδρου, κ.Παύλου Καλεμκερή, παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου, «Μνημείων Μνήμες» από 20 Απριλίου έως 17 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα.


«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό

«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό
Ακρόπολη

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων ελλήνων και ξένων φωτογράφων –Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαΐδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood– προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου: «Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», σε μελέτη, τεκμηρίωση και συγγραφή της δρ. αρχαιολογίας, κ. Μαρίας Φαρμάκη.

«Η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοση της συντελούν στην ολοκλήρωση ενός  ιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος», αναφέρουν οι διοργανωτές της.


«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό
Θησείο

«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό
Ωρολόγιο Κυρρήστου (Αέρηδες, Πλάκα)
Τη φωτογραφική αυτή έκθεση συνοδεύουν τρεις εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α), που διανθίζουν την έκθεση και την προβάλουν σε ένα άλλο επίπεδο που προσεγγίζει και κερδίζει τον επισκέπτη κάθε ηλικίας.

«Μνημείων Μνήμες». Μια έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 20 Απριλίου του 2018 στις 20.00, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Οι φωτογραφίες είναι από την έκθεση «Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα» που σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς φιλοξενήθηκε από 4 έως 31 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Info:

Αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ημέρα ξεναγήσεων: Παρασκευή, 9.00 - 13.00.
Οι ομαδικές ξεναγήσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού
(T 2310403564, Βαλτοπούλου Καλλιόπη, ιστορικός-μουσειολόγος)
Διάρκεια έκθεσης: 20/4/2018- 17/6/2018
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 9.00 - 16.00
Για την έναρξη του θερινού ωραρίου λειτουργίας 8.00 - 20.00 ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μουσείου http://www.mbp.gr ή στο τηλέφωνο 2313306421/422.

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Λεωφόρος Στρατού 2 • T 2313 306400
Email: mbp@culture.gr

Μουσείο Φωτογραφίας
«Χρήστος Καλεμκερής» Δήμου Καλαμαριάς
Α. Παπανδρέου 48α • T 2310 403564, 2310 418618
Email: museumf@otenet.gr


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια