Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο μικροσκόπιο απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων

Εμπειρογνώμονες από την Κίνα και την Ελλάδα ξεκίνησαν πρόσφατα τις πρώτες τους κοινές εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 170 απο...


Στο μικροσκόπιο απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων

Εμπειρογνώμονες από την Κίνα και την Ελλάδα ξεκίνησαν πρόσφατα τις πρώτες τους κοινές εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 170 απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων που βρέθηκαν σε προάστιο του Πεκίνου. 

Η ομάδα έχει αρχίσει να καθαρίζει την επιφάνεια των απολιθωμάτων και εφαρμόζει ένα ειδικό αντιδραστήριο για να τα προστατέψει από τις φθορές του χρόνου.

Τα αποτυπώματα τα οποία βρέθηκαν σε ένα γεωλογικό πάρκο στην κομητεία Γιαντσίνγκ το 2011, είναι τα πρώτα ίχνη δεινοσαύρων που βρέθηκαν μέσα στην πόλη. Πιστεύεται ότι αφέθηκαν από δεινοσαύρους που έζησαν πριν από περίπου 140 έως 150 εκατομμύρια χρόνια, στην ύστερη Ιουράσια Περίοδο. 

Τα απολιθώματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη μελέτη των δεινοσαύρων στην Κίνα κατά τη διάρκεια της ύστερης Ιουράσιας Περιόδου και της πρώιμης Κρητιδικής περιόδου. Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου εξαφανίσθηκαν πολλά είδη ζώων μεταξύ των οποίων και οι δεινόσαυροι.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια