Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Την απαλλοτρίωση του οικοπέδου περιμένει ακόμη το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ήρθε η ώρα να αποδείξει το Υπουργείο Πολιτισμού αν επιθυμεί πραγματικά να ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης  που όλο εξα...


Την απαλλοτρίωση του οικοπέδου περιμένει ακόμη το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ήρθε η ώρα να αποδείξει το Υπουργείο Πολιτισμού αν επιθυμεί πραγματικά να ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης  που όλο εξαγγέλεται κι όλο στα λόγια μένει. 

Πρόσφατα εκδόθηκε από το Εφετείο η οριστική τιμή μονάδος  για την αποπληρωμή και των τελευταίων απαλλοτριώσεων του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου ΧΥΜΟΦΙΞ όπου θα κτιστεί η νέα στέγη του Μουσείου. Εχει ήδη αρχίσει να μετρά το 18μηνο που πρέπει να γίνει η πληρωμή του αναγκαίου ποσού. 

Γι’αυτό οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης  ζητούν να πληροφορηθούν από το Τμήμα Απαλλοτριώσεων, Απόκτησης Ακινήτων και Αποζημιώσεων της Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αν έχει δρομολογηθεί η πληρωμή. Γιατί, όπως εξηγούν «αν δεν ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τότε η διαδικασία της κήρυξης της απαλλοτρίωσης θα ξαναρχίσει από το μηδέν και θα χρειαστούν πάλι αρκετά χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Είναι, λοιπόν, κομβικής σημασίας τόσο το Τμήμα Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, να δρομολογήσουν το ταχύτερο δυνατόν την αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων».

Και καταλήγουν: «Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί έγκαιρα το Υπουργείο Πολιτισμού στην παραπάνω υποχρέωσή του, τότε οι τοπικοί θεσμικοί φορείς (Δήμος, Περιφέρεια) θα πρέπει να βρουν τους αναγκαίους πόρους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».


Πηγή: Enetpress

Δεν υπάρχουν σχόλια