Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει για τις καλοκαιρινές διακοπές προσκαλεί τους μικρούς επ...

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει για τις καλοκαιρινές διακοπές προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μουσείου, «με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι, φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου».

Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου, οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

- Τετάρτη 20 και 27 Ιουνίου για παιδιά από τεσσάρων έως έξι ετών μαζί με έναν συνοδό: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Με λένε Φρασίκλεια», συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα δομείται γύρω από την αρχαϊκή κόρη Φρασίκλεια της Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Μουσείου. Οι μικροί φίλοι, μαζί με τους συνοδούς τους, θα μάθουν από αρχαιολόγο του Μουσείου για την ανακάλυψη του αγάλματος και την ιστορία της μικρής κόρης Φρασίκλειας. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν τη Φρασίκλεια τόσο μέσω δραματοποίησης, όσο και μέσω ενός εικαστικού εργαστηρίου.

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:00 και 12:00-13:00. Συμμετοχή δέκα παιδιών και δέκα συνοδών.

- Τετάρτη 4 και 11 Ιουλίου για παιδιά από επτά έως εννέα ετών και Τετάρτη 18 Ιουλίου για παιδιά από δέκα έως δώδεκα ετών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο», συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου, δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30. Θα συμμετάσχουν 25 παιδιά ανά πρόγραμμα.

Σημειώνεται, ότι όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά, με απαραίτητες τις δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Info:

Έναρξη δηλώσεων στις 13 Ιουνίου 2017. 
Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856, -4858, -4866, -4893.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια