Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Summer Camp 2018 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα μοναδικό καλοκαίρι υπόσχεται για τους μικρούς του φίλος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.


Summer Camp 2018 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα μοναδικό καλοκαίρι υπόσχεται για τους μικρούς του φίλος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ένα μοναδικό καλοκαίρι υπόσχεται για τους μικρούς του φίλος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (25-29/06, 02-06/07, 09-13/07, 16-20/07, 23-27/07), γεμάτα διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, συνθέτουν ένα συναρπαστικό καλοκαίρι. «Στο φετινό Summer Camp δημιουργούμε τον δικό μας κόσμο ξεκινώντας από την αρχή. Ακολουθούμε τα χνάρια της απαρχής του κόσμου από το τίποτα και το χάος στη Μεγάλη Μητέρα. Και από εκεί στην ορμή της ζωής, τον Έρωτα, στη δημιουργία των ανθρώπων και στην αναζήτηση Θεών και Δαιμόνων. Και, τέλος, στη σπείρα, για να κλείσει αυτός ο κύκλος και ν' ανοίξει κάποιος άλλος, στην αέναη κίνηση της ζωής» αναφέρει το Μουσείο.

Μέρα 1η: Εν αρχή ην…

Την πρώτη μέρα της δημιουργίας στο Μουσείο, τα παιδιά θα επισκεφτούν ειδώλια και αγάλματα, θα σταθούν μπροστά στη Μεγάλη Μητέρα και θα πάρουν χρησμό για να δημιουργήσουν τον κόσμο. Ιστορίες κοσμογονίας από τις τέσσερις μεριές του ορίζοντα δίνουν έμπνευση. Βουνά, ποτάμια, ηφαίστεια, λίμνες και ζώα ζωντανεύουν με πηλό και … μουντζούρες.

Μέρα 2η: Έρως ανίκατε μάχαν!

Η δεύτερη μέρα της δημιουργίας έχει την ορμή της ζωής. Κέφι, τρέλα, χρώματα και παιχνίδια είναι τα βασικά εφόδια. Έχει όμως και μύθους και χίλιες δυο ιστορίες για τις περιπέτειες του μεγαλύτερου πειραχτηριού του Ολύμπου, του θεού Έρωτα. Ο φτερωτός Θεός Έρωτας έρχεται στην παρέα με ορμή, κάνει χίλιες δυο σκανταλιές και ανακατωσούρες πολλές… Πινέλα εξαφανίζονται, χαρτιά βρίσκονται στο πάτωμα, η μουσική παίζει τρελούς ρυθμούς, οι αγκώνες ζωγραφίζουν και οι πατούσες χορεύουν στο ρυθμό των χρωμάτων!

Μέρα 3η: Η αρχή της μορφής

Την τρίτη μέρα της δημιουργίας όλα ξεκινούν σε μια σκοτεινή σπηλιά. Εκεί θα ακουστούν ιστορίες των πρώτων ανθρώπων και τα παιδιά θα ζωγραφίσουν πάνω στα τοιχώματα της σπηλιάς ανθρώπινες φιγούρες και δραστηριότητες με χρώματα που θα φτιάξουν. Στη συνέχεια, θα περιπλανηθούν στις εκθέσεις του Μουσείου για να δουν αναπαραστάσεις πάνω στα αγγεία αλλά και τα πορτρέτα του σύγχρονου καλλιτέχνη George Condo. Στο τέλος, θα χαράξουν, θα κόψουν, θα κολλήσουν και θα δημιουργήσουν τα δικά τους πορτρέτα και αγγεία.

Μέρα 4η: Θεοί και δαίμονες

«Την τέταρτη μέρα της δημιουργίας ανεβαίνουμε στον Όλυμπο», όπως λέει το Μουσείο, που συμπληρώνει:! «Εκεί, συναντάμε θεούς και δαίμονες για μια συνέντευξη διαφορετική... Μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της ομορφιάς, της γκαρνταρόμπας τους και της επιλογής των αξεσουάρ τους. Επιστρέφοντας από το βουνό των θεών μπαίνουμε στο δικό μας βεστιάριο, παίρνουμε υφάσματα, χαρτιά, γάζες και ό,τι άλλο βρούμε εκεί για να μεταμορφωθούμε κι εμείς σε θεούς και δαίμονες!».

Μέρα 5η: Τέλος και αρχή!

Την τελευταία μέρα της δημιουργίας τα παιδιά θα ακολουθήσουν τα χνάρια του Μινώταυρου μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο, όπου θα ξεδιπλωθεί ο μύθος του Θησέα. Θα ακολουθήσουν τον ρυθμό της σπείρας και θα ακούσουν τα πανάρχαια μυστικά της. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουν τη σπείρα πάνω σε αγγεία και αγάλματα και αφού δουν τις μορφές που της έδιναν οι αρχαίοι καλλιτέχνες, θα βγουν στον κήπο για να φτιάξουν τη δική τους σπείρα με υλικά που θα δώσει η μεγάλη Μητέρα, η Γη. «Κι επειδή κάθε τέλος είναι και μια αρχή όλοι μαζί φτιάχνουμε τη δική μας σπείρα-φυλαχτό για τα νέα μας ταξίδια!», συμπληρώνει το Μουσείο.

Την τελευταία ημέρα τα παιδιά θα «ξεναγήσουν» τους γονείς τους σε μία έκθεση με τα έργα που θα έχουν δημιοργήσει κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Τα έργα θα τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας από το Μουσείο.

Οι κύκλοι συναντήσεων θα πραγματοποιηθουν 25-29/06, 02-06/07, 09-13/07, 16-20/07, 23-27/07, Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα). Απευθύνονται σε ηλικίες 5-9 ετών. Η συμμετοχή είναι 80 ευρώ (65 ευρώ για αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο / Φίλοι ΜΚΤ, 1 παιδί ανά κάρτα μέλους). Υπεύθυνες εργαστηρίων οι Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 7294220.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια