Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δημοσκόπηση από την Telegraph για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διαδικτυακή δημοσκόπηση με θέμα την επιστροφή ή όχι των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα φιλοξενεί η ιστοσε...


Δημοσκόπηση από την Telegraph για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διαδικτυακή δημοσκόπηση με θέμα την επιστροφή ή όχι των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα φιλοξενεί η ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph.   

Η εφημερίδα αναφέρει βέβαια πως θα ήταν τρέλα η επιστροφή των Γλυπτών και μεταξύ των επιχειρημάτων που παραθέτει είναι πως το Βρετανικό Μουσείο δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από το Μουσείο της Ακρόπολης και έτσι περισσότεροι μπορούν να τα θαυμάσουν.   

Η συζήτηση έχει αναθερμανθεί με αφορμή πρόσφατη δήλωση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην ελληνική εφημερίδα Τα Νέα υπέρ της επιστροφής.   

Η δήλωση Κόρμπιν έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Βρετανία.  

Ο αρθρογράφος της Telegraph Νικ Τρεντ, στο άρθρο του οποίου περιλαμβάνεται η σφυγμομέτρηση, χαρακτηρίζει ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών ως «τρέλα», κατηγορώντας τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι δεν αναλογίζεται τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.   

Άλλοι σχολιαστές σημειώνουν ότι η θέση του ηγέτη των Εργατικών είναι παγιωμένη και γνωστή εδώ και χρόνια. Οι υποστηρικτές της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα επισημαίνουν την ανάγκη επανένωσης ενός κλασικού αριστουργήματος που προοριζόταν ως ενιαίο έργο τέχνης.   

Έως το πρωί της Τετάρτης, πάντως, η δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα 72% έναντι 28% υπέρ της παραμονής των Γλυπτών στο Λονδίνο, με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της συντηρητικής εφημερίδας να συμφωνούν με τον αρθρογράφο.  

Πηγή: LiFO με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Τelegraph 

Δεν υπάρχουν σχόλια