Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τουρίστας βρήκε σακούλα με ανθρώπινα οστά στη Χρυσή

Σε αστυνομικό μυστήριο, με πιθανό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης οστών από ανθρώπινο σκελετό, που εντόπι...

Τουρίστας βρήκε σακούλα με ανθρώπινα οστά στη Χρυσή

Σε αστυνομικό μυστήριο, με πιθανό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης οστών από ανθρώπινο σκελετό, που εντόπισε επισκέπτης περπατώντας στο νησί της Χρυσής, απέναντι από την Ιεράπετρα.    

Πιο συγκεκριμένα, ένας τουρίστας βρήκε την περασμένη Παρασκευή μία σακούλα με οστά και υποψιαζόμενος ότι επρόκειτο για ανθρώπινο σκελετό, πήρε ένα μηριαίο οστό και επιδεικνύοντάς το, ενημέρωσε επιχειρηματία που κάνει εκδρομές με πλοιάριο στη Χρυσή, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και το Τμήμα Ασφάλειας στην Ιεράπετρα, αποστέλλοντας, ηλεκτρονικά, σχετικές φωτογραφίες του ευρήματος.   

Ύστερα από σχετική συνεννόηση της Αστυνομίας με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και κατόπιν επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αστυνομικοί, λιμενικοί μαζί και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπαδάτος, ο οποίος βρισκόταν στην Ιεράπετρα, μιας και συνεχίζει τη μελέτη πάνω στα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής που κάνει στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή, μετέβησαν με σκάφος του Λιμενικού, την ίδια μέρα, στη Χρυσή.   

Από την αυτοψία που έγινε στη θέση, όπου ο τουρίστας εντόπισε τα οστά, οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί βρήκαν κάτω από θάμνο, μια σακούλα απορριμμάτων η οποία περιείχε πολλά οστά. Η σακούλα βρέθηκε κοντά στο φυλάκιο που είχε κτίσει το Δασαρχείο, στο νησί.   

Από την πρώτη καταμέτρηση, εκτιμήθηκε ότι τα οστά ανήκαν σε περισσότερους από έναν ανθρώπινο σκελετό! Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας σχεδόν πλήρης ανθρώπινος σκελετός, από τον οποίο έλειπαν μόνο κάποια οστά από τα άνω άκρα.   Η σακούλα, από τη φθορά που είχε υποστεί το πλαστικό υλικό, εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να είχε τοποθετηθεί εκεί τουλάχιστον 3 – 4 χρόνια πριν.   

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Σοφιανού μιλώντας στο Hxonews.gr ανέφερε οτι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται για σύγχρονο σκελετό, αλλά πιθανότατα της βυζαντινής ή την ενετικής περιόδου.   

Τα οστά απομακρύνθηκαν από τη Χρυσή, μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης που βρίσκεται στην Παχειά Άμμο, όπου θα γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις, οι οποίες και αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.   

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από anatolh.com και hxonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια