Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια γιορτή για την Καρθαία

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού ΜΙΑ Γ...

Μια γιορτή για την Καρθαία

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ, διοργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα, μουσική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Καρθαίας με τίτλο “ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ”.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, τρεις χιλιάδες χρόνια μετά την ίδρυσή του και έπειτα από αιώνες σιωπής, το Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας στην Κέα ξαναζωντάνεψε. Αφορμή υπήρξε η βράβευση του έργου «Συντήρηση και Ανάδειξη Αρχαίας Καρθαίας Κέας» με το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά «Βραβείο Europa Nostra 2017».

Φέτος, η ορχήστρα της ΚΑΜΕΡΑΤΑ, που με το διεθνές της όνομα Armonia Atenea έχει κατακτήσει τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με υπέροχες ατμοσφαιρικές μουσικές, στο αρχαίο θέατρο της Καρθαίας. 

Μια γιορτή για την Καρθαία

Θα παρουσιαστούν έργα των G. Puccini, W. A. Mozart, G. Holst, G. F. Händel και B. Bartók από δεκαμελή ορχήστρα, υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου, κυρίου Γιώργου Παπαδόπουλου και με σολίστ τη σοπράνο, κυρία Μυρσίνη Μαργαρίτη. Από την πασίγνωστη “Μικρή Νυχτερινή Μουσική” του Β. Α. Μότσαρτ, στους εντυπωσιακούς ρουμάνικους χορούς του Μπ. Μπάρτοκ, το διάσημο ορχηστρικό σύνολο θα μας οδηγήσει σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με εύρος δύο αιώνων.

Η παράσταση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για το Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια