Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εγκαινιάζεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Έχοντας να επιδείξει μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα, εγκαινιάζεται αυτό το Σάββατο (25 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ) το Νέο Αρχαι...


Εγκαινιάζεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Έχοντας να επιδείξει μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα, εγκαινιάζεται αυτό το Σάββατο (25 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ) το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου στο κτήριο Μαιζώνος στο φρούριο Νιόκαστρο.    

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Στρατής σε αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.       

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν αρχαιολογικά εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια μέσα από ένα εύληπτο εκθεσιακό σενάριο και καινοτόμους τρόπους παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό, διατηρητέο κτήριο του Μαιζώνος.   

Η μετεγκατάσταση και επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού «πολυχώρου» πολιτισμού, καθώς στο εσωτερικό του συνυπάρχουν μνημεία, μουσεία και εκθέσεις που αλληλοσυμπληρώνουν και αναδεικνύουν την ιστορική, θρησκευτική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική ενότητα της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής.     

Το έργο «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου» υλοποιήθηκε την περίοδο 2013 - 2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 1.099.750,00 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ) (2007 – 2013).   

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πύλου – Νέστορος. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.   

Info: 

Ωράριο Λειτουργίας: 
Θερινή Περίοδος : 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας. 
Χειμερινή Περίοδος: 8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας. Τηλ. επικοινωνίας ΕΦΑ Μεσσηνίας: 27210-63100 email:efames@culture.gr 
Τηλ. επικοινωνίας Φρούριο Νιόκαστρου: 27230-22955 

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια