Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θεατρική παράσταση για παιδιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμε...



Θεατρική παράσταση για παιδιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό» μέσα στον ομόνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού (Ερμού 148), την Παρασκευή 28/9, το Σάββατο 29/9 και την Κυριακή 30/9 (ώρες 18:00-19:00), από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Αποστόλη Ψαρρού.

Στο ιστορικό κέντρο της κλασικής Αθήνας

Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό». Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων, του αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012/Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά), σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα, η θεατρική δράση μάς μεταφέρει στο ιστορικό κέντρο της κλασικής Αθήνας.

Με αφετηρία την ανασκαφή ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού (1995), από την αρχαιολόγο Έφη Μπαζιωτοπούλου-Βαλαβάνη, καθώς και την ανασύσταση ενός καλοδιατηρημένου παιδικού κρανίου από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία για ένα κορίτσι που χάθηκε κατά τη διάρκεια του λοιμού που έπληξε την Αθήνα στις αρχές του Πελοποννησιακού πολέμου, τη Μύρτιδα.


Θεατρική παράσταση για παιδιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

Η σύντομη ζωή της Μύρτιδας άρχισε με αγάπη, παιχνίδια και ανεμελιά αλλά έληξε βίαια, και μάλιστα σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων. Η παράσταση επιδιώκει να αναδείξει την τρυφερή ιστορία του βιβλίου, καθώς και το διαχρονικό μήνυμα για την αξία της ειρηνικής ζωής, μέσα από τη ματιά ενός παιδιού. Η σκηνική δράση αναπτύσσεται στο φυσικό φως, σε άμεση επαφή με το αρχαιολογικό τοπίο, και ειδικότερα με το αθηναϊκό τοπόσημο του Κεραμεικού.

Συμμετέχουν: Τιτίκα Ασλανίδου, Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Γιάννης Κεφαλάς, Μάγια Κίτσου, Βασίλης Κουλόπουλος, Μάριος Μακρής, Φένια Μαυρομάτη, Ανδριάννα Παναγοπούλου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Αναστασία Τσιάκου

*Η παράσταση στις 30/9 θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κοινό. 
Ώρα προσέλευσης: 17:30-17:45


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια