Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Καλέ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσ...


Ξεκινούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Καλέ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού ενόψει της έναρξης των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ενετικού Φρουρίου Ιεράπετρας».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 205.000€ και θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την πλατεία του φρουρίου ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για περαιτέρω χρήσεις αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί το μνημείο του «Καλέ».

Η συζήτηση του  κ. Καλαντζάκη με την κα. Σοφιανού επεκτάθηκε σε όλα τα αρχαιολογικά έργα που δρομολογούνται στον Δήμο Ιεράπετρας και θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των οποίων η διαμόρφωση του κτιρίου Αρχαιολογικής Συλλογής Ιεράπετρας, η Επισκευή και Συντήρηση της Οικίας του «Ναπολέοντα» και οι  ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο και στη νήσο Χρυσή.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, τον εργολάβο του έργου κ. Δημήτρη Αλεξάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Μάνο Λουτσέτη και τον συνεργάτη του κ. Κωστή Περβολαράκη βρέθηκε στην πλατεία του «Καλέ» όπου θα λάβουν χώρα οι εργασίες διαμόρφωσης.

Ο κ. Καλαντζάκης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και την προϊσταμένη κα. Χρύσα Σοφιανού για τη διαρκή συνεργασία δήλωσε:

«Ένα μεγάλο έργο για την παλιά πόλη της Ιεράπετρας και για ολόκληρο τον Δήμο μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Ξεκινάμε εργασίες ώστε να αναβαθμίσουμε άμεσα τον περιβάλλοντα χώρο ενός σπουδαίου μνημείου που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη της Ιεράπετρας.

Το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με το έργο για την προστασία και ανάδειξη του φρουρίου του Καλέ, για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση, δημιουργεί έναν αναβαθμισμένο επισκέψιμο χώρο στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας με σπουδαία αρχαιολογική και ιστορική αξία που θα αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες».


Πηγή: eΚρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια