Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φοιτητές εργάζονται σε ένα καινοτόμο project για το κατεστραμμένο μουσείο της Βραζιλίας

Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θρηνούν ακόμη την καταστροφική πυρκαγιά στο Εθνικό Μουσείο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι φ...



Φοιτητές εργάζονται σε ένα καινοτόμο project για το κατεστραμμένο μουσείο της Βραζιλίας

Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θρηνούν ακόμη την καταστροφική πυρκαγιά στο Εθνικό Μουσείο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι φοιτητές μουσειακών σπουδών στο Ρίο έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν φωτογραφίες και βίντεο από αγνοούμενα αντικείμενα, ακόμη και selfies επισκεπτών.  

Μεταξύ των 20 εκατομμυρίων αντικειμένων που χάθηκαν στην πυρκαγιά ήταν αιγυπτιακές μούμιες, ο παλαιότερος σκελετός που βρέθηκε ποτέ στη Λατινική Αμερική και μια σειρά τεχνουργημάτων.   

«Αλλά, τουλάχιστον κάτι θα μπορούσε να σωθεί για τις μελλοντικές γενιές», λένε οι φοιτητές που θέλουν να φτιάξουν μια τεράστια βάση δεδομένων.   

Μέσα σε λίγες ώρες η έκκλησή τους έγινε παγκοσμίως γνωστή και μέχρι στιγμής έχουν λάβει 14.000 απαντήσεις συμπεριλαμβανομένων βίντεο, φωτογραφιών, ακόμη και σχεδίων  εκθεμάτων.   

Η ομάδα βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με το ίδιο πανεπιστήμιο το οποίο διοικούσε το μουσείο για το πώς να χρησιμοποιήσει το υλικό το οποίο αποτυπώνει την αγάπη του κόσμου, αλλά και σημαντικές λεπτομέρειες αντικειμένων που καταστράφηκαν ή χάθηκαν στις φλόγες.   

Την ίδια ώρα τεχνικοί και συντηρητές έργων της Unesco έφτασαν στο Ρίο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση όσων έχουν απομείνει από τη συλλογή ενώ τα μουσεία σε όλο τον κόσμο έχουν προσφέρει οικονομική βοήθεια.   

Η αποκατάσταση θα είναι μακρά και πολυδάπανη, αλλά εδώ αξίζει να σημειωθεί πως πολλά μουσεία και πολιτιστικοί φορείς του κόσμου έχουν προσφέρει οικονομική βοήθεια, αλλά και διάθεση τεχνικής υποστήριξης.   

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια