Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιστροφή του «Ένθρονου Διός» στην Ιταλία

Το άγαλμα του «Ένθρονου Διός» θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου στη Baia, κοντά στη Νάπολη, αφού εκτέθηκε στο Μουσείο Getty στο Λος Άντζ...

Επιστροφή του «Ένθρονου Διός» στην Ιταλία

Το άγαλμα του «Ένθρονου Διός» θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου στη Baia, κοντά στη Νάπολη, αφού εκτέθηκε στο Μουσείο Getty στο Λος Άντζελες από το 1992 έως το 2017.

Το άγαλμα, που είχε αποτελέσει στόχο των αρχαιοκάπηλων, έχει ύψος 75 εκ., χρονολογείται στον 1ο αιώνα π.Χ., και απεικονίζει τον θεό Δία. Προέρχεται από την Καμπανία, όπως αποδείχθηκε το 2012 μέσω της ανάλυσης μαρμάρινου θραύσματος που βρέθηκε στο Bacoli και αποτελεί μέρος του θρόνου στον οποίο κάθεται ο θεός.

Η απόφαση για τη επιστροφή του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολη, τον Ιούνιο του 2017 ήταν θετική χάρη στην προσπάθεια ανακριτών, δικαστών και του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.

Θα επιστρέψει οριστικά στην Ιταλία το Σάββατο και για το λόγο αυτό το Αρχαιολογικό Πάρκο Campi Flegrei φιλοξενεί την έκθεση "Il visibile, l'invisibile e il mare" (Το ορατό, αόρατο και το θαλάσσιο) με γλυπτά από τις αποθήκες του και από τις πλούσιες βίλες που αποτελούν μέρος της αρχαίας κληρονομιάς της Baia και δεν έχουν εκτεθεί ξανά. Συνολικά, 11 αγάλματα θα περιβάλλουν τον Δία.


Δεν υπάρχουν σχόλια