Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση συντήρησης των Ενετικών Τειχών

Υπεγράφη το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη Λότζια, η σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Ενετικών Τειχών». 

Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση συντήρησης των Ενετικών Τειχών

Υπεγράφη το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη Λότζια, η σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Ενετικών Τειχών». 

Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Πρόκειται για  εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου. Αναλυτικότερα θα γίνει καθαρισμός και θα στρωθούν οι περιπατητικές διαδρομές και πλατώματα με χωμάτινο δάπεδο όμοιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

Παράλληλα θα γίνουν αποκαταστάσεις και καθαρισμοί καθώς και συντήρηση και περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και νέες φυτεύσεις. Παράλληλα θα γίνει συντήρηση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και τοποθέτηση νέου. 

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.059.110  ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης της τάξης των  503.290,20 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότηση του θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε:   

«Το όραμά μας για το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα Ενετικά Τείχη. Επιδιώκουμε το μνημείο να εξελιχθεί,  στο άμεσο μέλλον, σε ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών. 

Ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής όπου οι κάτοικοι αλλά  και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο, να απολαμβάνουν στην πράξη το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία του. 

Η υπογραφή της σύμβασης συντήρησης των Τειχών αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. 

Το Ηράκλειο αλλάζει κάθε μέρα. Και η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύσκολο όσο και περίπλοκο έργο,  θα αποτελέσει σύντομα ένα από τα κεντρικά σημεία αυτής της αλλαγής»


Δεν υπάρχουν σχόλια