Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμφίπολη: Άμεση έναρξη των εργασιών ζητά η Περιφέρεια

Σε διαφορετική περίπτωση είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης των εργασιών.


Με μηνύσεις για την Αμφίπολη απειλεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Σε διαφορετική περίπτωση είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης των εργασιών.


Προειδοποίηση για βροχή… μηνύσεων προς το υπουργείο Πολιτισμού, εάν δεν αρχίσουν άμεσα οι εργασίες στο μνημείο Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, απηύθυνε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνοντας πως σημειώνονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

«Ο φάκελος αυτός φαίνεται ότι μπήκε και κλειδώθηκε σε κάποια ντουλάπα του υπουργείου. Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας, το υπουργείο φαίνεται να  επιλέγει συνειδητά να μην προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό έργο. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» είπε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας μετά την ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εργασιών που προβλέπονται στην πράξη «στερέωση, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολη Σερρών, με κωδικό ΟΠΣ 5010940 και αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο απώλειας της ήδη εξασφαλισμένης χρηματοδότησής του ζητεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με το παρόν ψήφισμα, την άμεση έναρξη των εγκεκριμένων εργασιών» αναφέρεται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου που χαρακτηρίζει το αρχαιολογικό εύρημα στο λόφο Καστά «μνημείο υψίστης αρχαιολογικής, ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα».


Όπως τόνισε o κ. Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει για τα έργα πόρους 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Interreg και ότι επειδή πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο το έργο. «Εάν οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν είναι επαρκείς και εάν οι εργασίες δεν ξεκινήσουν άμεσα» θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», σημείωσε ότι καθυστερεί και αγνοείται η ανάδειξη μακεδονικών μνημείων. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ρώτησε πού οφείλεται η καθυστέρηση και η Χρυσούλα Παλιαδέλη, από την παράταξη «Συμμετέχω», ανέφερε ότι δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά αυτή η υπόθεση. Ο Βασίλης Ρέβας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη σπουδαιότητα του μνημείου, ωστόσο είναι ευθύνη της πολιτείας να αναλάβει το κόστος αυτής της διαδικασίας.


Πηγή: PontosNews, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια