Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο φως κέρινο πλακίδιο 1.800 ετών με εργασία ελληνικών για το σπίτι!

Ένα κέρινο πλακίδιο 1800 ετών, όπου αναγράφεται στα ελληνικά η σχολική εργασία ενός παιδιού, πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά ...

Στο φως κέρινο πλακίδιο 1.800 ετών με εργασία ελληνικών για το σπίτι!

Ένα κέρινο πλακίδιο 1800 ετών, όπου αναγράφεται στα ελληνικά η σχολική εργασία ενός παιδιού, πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Το πλακίδιο αυτό ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο και ήταν αποθηκευμένο τα τελευταία 40 χρόνια.  Περιέχει εξαιρετικά παραδείγματα γραφικού χαρακτήρα, ασκήσεις ορθογραφίας και ωρολόγια προγράμματα. Οι δύο σειρές είναι γραμμένες στα ελληνικά και εκτιμάται πως τις σκάλισε στο κερί με γραφίδα ένα παιδί ηλικίας 8 με 9 ετών, όπως μεταδίδει η Telegraph.

«Αυτό είναι ένα αντικείμενο που νομίζω ότι το είχαμε ξεχάσει και σίγουρα είναι κάτι που έχει να δει το κοινό από τη δεκαετία του '70. Είναι η εργασία ενός παιδιού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Αίγυπτο και η γραφή του διατηρείται μέχρι και σήμερα, ενώ το πλακίδιο έχει το μέγεθος ενός σύγχρονου iPad μίνι», δήλωσε ο Roly Keating, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και πρόσθεσε:

«Αυτό που μας κόβει την ανάσα είναι ότι μπορούμε να δούμε την προσπάθεια ενός παιδιού στα ελληνικά από 1.800 χρόνια πριν».

Το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να το θαυμάσει από κοντά στο πλαίσιο της έκθεσης "Writing: Making Your Mark" μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Αυγούστου του 2019.


Πηγή: CNN

1 σχόλιο