Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινά το έργο αποκατάστασης στο «Ρολόι» του δημοτικού κήπου στα Χανιά

Τρία μόλις χρόνια χρειάστηκαν για την κατασκευή του εμβληματικού ρολογιού στον δημοτικό κήπο των Χανίων από το 1924 μέχρι το 1927.


Ξεκινά το έργο αποκατάστασης στο «Ρολόι» του δημοτικού κήπου στα Χανιά

Τρία μόλις χρόνια χρειάστηκαν για την κατασκευή του εμβληματικού ρολογιού στον δημοτικό κήπο των Χανίων από το 1924 μέχρι το 1927.

Και όμως στον 21ο αιώνα χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης του μνημείου από τις φθορές των 92 χρόνων της ηλικίας του.

Το 2008 προκηρύχτηκε από τον Δήμο Χανίων διαγωνισμός για το έργο μελέτης αποκατάστασης του ρολογιού και το 2019 ξεκινούν οι εργασίες καθώς το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο θα ξεκινήσει σε περίπου 10 ημέρες με την αποξήλωση της προστατευτικής σκαλωσιάς που είχε μπει πριν από πέντε χρόνια καθώς έπεφταν τμήματα των λίθων και με την τοποθέτηση κανονικής σκαλωσιάς για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών. 

Το κόστος του έργου αποκατάστασης του «ρολογιού» ανέρχεται σε 258.000 ευρώ και περιλαμβάνει και εγκατάσταση νέου μηχανισμού για την λειτουργία του, ενώ η σύμβαση ορίζει την ολοκλήρωσή του σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Στην διάρκεια υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε πως «η σύμβαση αυτή έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι η πρώτη που υπογράφεται από τα έργα που προορίζονται για την πόλη των Χανίων, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).  

Η διαπίστωση ότι οι υποδομές της πόλης, που έχουν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια, δεν αντέχουν το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα και υποβαθμίζουν την ζωή στη πόλη κατοίκων και επισκεπτών, μας οδήγησε να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε την αναβάθμισή τους. Αυτό το σχέδιο πετύχαμε να γίνει ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΒΑΑ), που ήδη έχει εξασφαλισμένα το πρώτα 11 εκ. Ευρώ, σαν ένα “κουμπαρά” για έργα στην πόλη των Χανίων. Από αυτό το ποσό θα εκταμιευτούν τα πρώτα 258.000 ευρώ που αφορούν τη σύμβαση για το Ρολόι του Κήπου. 

Εδώ επίσης έχουμε εντάξει τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων από την οδό Τζανακάκη έως την οδό Σκαλίδη, με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου που ενώνεται με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έργα για την πολιτική προστασία, τη διάβρωση κλπ..».


Πηγή: FlashNews

Δεν υπάρχουν σχόλια