Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αίγυπτος: Ανοίγουν για το κοινό δύο αρχαίες πυραμίδες

Η Πυραμίδα του Σνεφρού ανοίγει ξανά για το κοινό Δύο από τις αρχαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου ανοίγουν για το κοινό μετά από σχεδό...


Αίγυπτος: Ανοίγουν για το κοινό δύο αρχαίες πυραμίδες
Η Πυραμίδα του Σνεφρού ανοίγει ξανά για το κοινό
Δύο από τις αρχαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου ανοίγουν για το κοινό μετά από σχεδόν μισό αιώνα. 

Οι πυραμίδες βρίσκονται 40 χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο και για πρώτη φορά από το 1965 θα είναι και πάλι επισκέψιμες.   

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χαλίντ ελ-Ανάνι δήλωσε πως θα ξεκινήσουν και πάλι οι επισκέψεις στην περίφημη Ρομβοειδή Πυραμίδα του Σνεφρού και στην Κόκκινη Πυραμίδα, στην βασιλική νεκρόπολη Νταχσούρ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην νεκρόπολη ανακάλυψαν σαρκοφάγους από πέτρες και ξύλο. Κάποιες εξ αυτών περιείχαν μούμιες ενώ ανακαλύφθηκαν επίσης ξύλινες ταφικές μάσκες και εργαλεία.  

Σήμερα άνοιξε ήδη η Πυραμίδα που χτίστηκε για τον Φαραώ Σνεφρού, μια κατασκευή 101 μέτρων ακριβώς νότια του Καΐρου που σηματοδοτεί ένα βασικό κτίσμα για την εξέλιξη της κατασκευής των πυραμίδων.

Αίγυπτος: Ανοίγουν για το κοινό δύο αρχαίες πυραμίδες
Ο θάλαμος που οδηγεί στα έγκατα της Πυραμίδας
Οι τουρίστες θα είναι σε θέση να διασχίσουν μια στενή σήραγγα μήκους 79 μέτρων από μια ανυψωμένη είσοδο στη βόρεια όψη της πυραμίδας, για να φτάσουν σε δύο θαλάμους βαθιά μέσα στην κατασκευή ηλικίας 4.600 ετών.   

Ελπίδα των αιγυπτιακών Αρχών είναι πως οι ανακαλύψεις και η δυνατότητα επίσκεψης σε πυραμίδες, θα ενισχύσουν τις τουριστικές εισροές που μειώθηκαν μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις πολιτικής βίας που ξεκίνησαν με την Αραβική Άνοιξη.

Πηγή: LiFO


Δεν υπάρχουν σχόλια