Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αναβολή της ανασκαφής στα Αντικύθηρα

Οι Πειρατές των Αντικυθήρων δεν θα σκάψουν φέτος στο νησί, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!  Στο νησί των Αντικυθήρων (αρχαία Αιγι...


Αναβολή της ανασκαφής στα Αντικύθηρα

Οι Πειρατές των Αντικυθήρων δεν θα σκάψουν φέτος στο νησί, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια! Στο νησί των Αντικυθήρων (αρχαία Αιγιλία), γίνονται κάθε χρόνο ανασκαφές, που έχουν αποκαλύψει μία μεγάλη καστρόπολη που άνθισε από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι το πρώτο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ. 

Η ανασκαφή των Αντικυθήρων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς ο δήμος δεν δίνει άδεια να χρησιμοποιήσει η ανασκαφική ομάδα του κυρίου Τσαραβόπουλου τον χώρο του σχολείου, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

Αναβολή της ανασκαφής στα Αντικύθηρα

Ο επίσημος λόγος άρνησης είναι η επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου του νησιού. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του σχολείου προς χρήση από την ανασκαφική ομάδα καθώς θα προξενηθούν φθορές από την χρήση τους. Πρόκειται για την αυλή του σχολείου όπου τοποθετούνται οι σκηνές διαμονής της ανασκαφικής ομάδας, μιας αίθουσας για την φύλαξη των ημερολογίων και των υπολογιστών και τις τουαλέτες.

Αναβολή της ανασκαφής στα Αντικύθηρα

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για φέτος ανασκαφή στο νησί των Αντικυθήρων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η ανασκαφή στον χώρο του «Κάστρου» ξεκίνησε το έτος 1999 με στόχο τη διερεύνηση των λειτουργιών και της χρονολόγησης του χώρου καθώς και την δυνατότητα δημιουργίας ενός επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου που θα συνέβαλε στην ανάπτυξη του λησμονημένου νησιού. Με την παρουσία σχετικά μεγάλης ομάδας ανασκαφής, κυρίως νέων φοιτητών αλλά και άλλων εθελοντών, τουλάχιστον για την περίοδο των μερικών εβδομάδων των εργασιών διαπιστώθηκε ότι η προσφορά της ανασκαφικής ομάδας στο νησί άρχισε να φέρνει μικρά αποτελέσματα αφού κάθε καλοκαίρι υπήρχαν επισκέπτες που έρχονταν ειδικά για την επίσκεψη των αρχαίων και της ανασκαφικής διαδικασίας.

Περισσότερα για το έργο της ανασκαφικής ομάδας στα Αντικύθηρα, διαβάστε εδώ.

Πηγή: Ανασκαφική Ομάδα Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια