Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περίπου 3.300 επισκέπτες σε δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Περισσότεροι από 3.000 χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη, τη βραδιά του 15αύγουστου, στ...



Περίπου 3.300 επισκέπτες σε δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Περισσότεροι από 3.000 χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη, τη βραδιά του 15αύγουστου, στη συναυλία της Γιώτας Νέγκα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. 

«Η πολυαναμενόμενη, μετά από διακοπή τεσσάρων χρόνων, συναυλία της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Γιώτας Νέγκα και των ταλαντούχων μουσικών της στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία» τονίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως « 3.000 περίπου συμπολίτες μας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και απόλαυσαν μία υψηλής ποιότητας πολιτιστική εκδήλωση, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και ενθουσιώδη σχόλια. Η συνεισφορά της Τροχαίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας υπήρξε καίρια».

Μεγάλη προσέλευση και στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

Για την ίδια βραδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, υψηλή ήταν και η επισκεψιμότητα στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό, επίσης , για τον εορτασμό της Πανσελήνου, με 225 άτομα που ξεναγήθηκαν στους χώρους του και «περιδιάβηκαν τον εξώστη του και σε δύο προβολές φάνηκε να απολαμβάνουν το κολλάζ σκηνών που διαδραματίζονται στο φως του φεγγαριού της μεγάλης οθόνης, σ’ ένα πανόραμα από το 1902 έως το 2005 που είχε προβληθεί το 2009 και στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης (επιμέλεια: Γιώργος Σαμπανόπουλος)».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς του πολίτες που στήριξαν τις δύο δράσεις της με ενθουσιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση της συναυλίας στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης , ήταν ενταγμένη στην πράξη «Οργάνωση και λειτουργία ανοιχτού αρχαιολογικού πάρκου Αρχαίας Ζώνης και αρχαίας Εγνατίας Οδού – εργασίες συντήρησης και ανάδειξης» στη Δράση «ΟΧΕ_2: Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού» του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020», που εκτελείται με αυτεπιστασία και απολογιστικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου από τον Δεκέμβριο του 2018.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια