Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

O Tουταγχαμών μαγεύει το Παρίσι

Μια τεράστια έκθεση με θησαυρούς που συνδέονται με τον Τουταγχαμών, έχει προσελκύσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες στο Παρίσι, κ...

O Tουταγχαμών μαγεύει το Παρίσι

Μια τεράστια έκθεση με θησαυρούς που συνδέονται με τον Τουταγχαμών, έχει προσελκύσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες στο Παρίσι, καθιστώντας την, την πιο επισκέψιμη έκθεση στη γαλλική ιστορία.   

Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται σε έναν μεγάλο χώρο στο La Villette, έχει σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ  της Γαλλίας με 1,2 εκατ. επισκέπτες να συρρέουν το 1967 σε μια πολύ μικρότερη έκθεση που ήταν επίσης αφιερωμένη στον Τουταγχαμών.   

Οι αριθμοί των επισκεπτών μπορούν να εξηγηθούν εν μέρει από την διάρκεια της έκθεσης που υπερβαίνει τους πέντε μήνες και το παρατεταμένο ωράριο μέχρι αργά τη νύχτα για να καλυφθεί η ζήτηση. Πάνω από 130.000 εισιτήρια είχαν πωληθεί πριν τα εγκαίνια της έκθεσης τον Μάρτιο.

O Tουταγχαμών μαγεύει το Παρίσι
Το άγαλμα του φύλακα του τάφου
Ωστόσο, οι πολιτιστικοί σχολιαστές ανέφεραν ότι το ρεκόρ μαρτυρά επίσης μια διαρκή γοητεία για τον Φαραώ καθώς και την έννοια της ζωής μετά το θάνατο. Η έκθεση, η οποία περιοδεύει ανά τον κόσμο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό θησαυρών του Τουταγχαμών που έχουν ποτέ βγει από την Αίγυπτο και μάλιστα για τελευταία φορά πριν εμφανιστούν μόνιμα στο τεράστιο νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.   

Ένα βασικό αξιοθέατο στην έκθεση είναι το άγαλμα του φύλακα που βρισκόταν έξω από τον θάλαμο ταφής. Στα 150 αντικείμενα που εκτίθενται περιλαμβάνουν ένα μικροσκοπικό χρυσό φέρετρο που περιείχε το ήπαρ του βασιλιά μετά την αφαίρεσή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μουμιοποίησης, ένα επιχρυσωμένο ξύλινο κρεβάτι με λαξευμένα πόδια λιονταριού και ένα επιχρυσωμένο ξύλινο ιερό.


Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια