Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οχυρώσεις της εποχής του Ιουστινιανού στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα «Οχυρώσεις της εποχής του Ιουστινιανού στη Μακεδονία, τη Θρ...


Οχυρώσεις της εποχής του Ιουστινιανού στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα «Οχυρώσεις της εποχής του Ιουστινιανού στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία»-Μνήμη Ν. Μουτσόπουλου, που διοργανώνει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 (09:45-15:00) στο αμφιθέατρό του «Μελίνα Μερκούρη».

Στόχος του παραπάνω συνεδρίου, το οποίο αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της περιοδικής έκθεσης «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα» (αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μ.Β.Π.-21/12/2018 έως 30/9/2019), είναι η παρουσίαση στο κοινό γνωστών και άγνωστων οχυρών θέσεων (πόλεις, οικισμοί, σταθμοί, πύργοι, διατειχίσματα, παρατηρητήρια-φυλάκια) της εποχής του Ιουστινιανού Α΄ από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, αλλά και ο φωτισμός θεμάτων, που αφορούν την καστροκτισία και την οχυρωτική, τη μηχανική, την οργάνωση και τη χρήση του χώρου, αλλά και τις πολεμικές τεχνικές της εποχής.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και το τεύχος των περιλήψεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια