Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Aργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων» σε εννέα μουσεία

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διοργα...


«Aργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων» σε εννέα μουσεία

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διοργανώνει τρεις περιοδικές εκθέσεις, σε συνεργασία με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Η πρώτη έκθεση, «αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων», περιλαμβάνει αντικείμενα λατρείας, πολυτελείας και καλλωπισμού , από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, ανώνυμων και επώνυμων αργυροχόων που εκτίθενται στα εννέα Μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, «Θησαυροφυλάκιο», Λαογραφικό, «Κώστας Φρόντζος», Δημοτικό Μουσείο, Αργυροτεχνίας, Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Νικολάου). Με διακριτικά αναλόγια επισημαίνονται τα εκθέματα, τεκμήρια της τέχνης και της τεχνικής της αργυροχοϊας Ηπειρωτών Μαστόρων, και όχι μόνο.

Παράλληλα, έργα γιαννιώτικων εργαστηρίων, με σύγχρονες εκφάνσεις της αισθητικής των εντόπιων αργυροχρυσοχόων στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας [ΚΕΠΑΒΙ], θα δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά τις τεχνικές και τα είδη διακόσμησης της τέχνης της αργυροχοίας, στη Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Γιαννιώτικης Ασημουργίας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και 30 Ιουνίου 2021.


Πηγή: Epirus Online

Δεν υπάρχουν σχόλια