Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνεχίζεται ο Α’ Κύκλος Διαλέξεων «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Mε την τρίτη διάλεξη, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, συνεχίζεται ο Α΄ Κύκλος Διαλέξεων με τίτλο «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που διορ...


Συνεχίζεται ο Α’ Κύκλος Διαλέξεων «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Mε την τρίτη διάλεξη, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, συνεχίζεται ο Α΄ Κύκλος Διαλέξεων με τίτλο «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που διοργανώνουν τo Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης που φιλοξενείται στον νέο χώρο του Μουσείου (Προβλήτα Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Διακεκριμένοι ομιλητές μιλούν για τη χρήση των ορυκτών, τον ρόλο τους στην κυκλική οικονομία, αλλά και τη σημασία των υδρογονανθράκων για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η τρίτη διάλεξη τιτλοφορείται «Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εξελίξεις του κλάδου των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» και ομιλητής είναι ο Δρ. Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, Καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανδρέας Ν. Γεωργακόπουλος.

Η διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΑΜΦΙΘ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκινά στις 19.00.

Μετά την ολοκλήρωση του Α΄ Κύκλου Διαλέξεων στις 19 Μαρτίου 2020, θα ακολουθήσει ο Β΄ Κύκλος με τίτλο «Ορυκτά, ανθρωπογενή υλικά και περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2020.


Πηγή: goThess

Δεν υπάρχουν σχόλια