Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Η Λατρεία κατά την Αρχαιότητα»: Ξενάγηση στην Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Η πίστη του ανθρώπου σε ανώτερη δύναμη και η λατρεία του θείου είναι διαχρονικά συνυφασμένες με την ανθρώπινη παρουσία. 

«Η Λατρεία κατά την Αρχαιότητα»: Ξενάγηση στην  Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Η πίστη του ανθρώπου σε ανώτερη δύναμη και η λατρεία του θείου είναι διαχρονικά συνυφασμένες με την ανθρώπινη παρουσία. 

Στα νέα δεδομένα προσαρμόζονται οι «Ημέρες Ρεθύμνου» φέτος, επιχειρώντας να «σπάσουν» την κοινωνική απομόνωση και να φέρουν την τέχνη στο σπίτι μας μέσω του διαδικτύου με live μεταδόσεις μέσα από την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα. Ξεναγήσεις, θεατρικά μονόπρακτα, μουσικές συζεύξεις θα μας κρατήσουν συντροφιά τις επόμενες μέρες. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι  τις νέες τεχνολογίες  θα παρουσιάζουν  την δουλειά τους και θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την αναστολή της κοινωνικής μας ζωής .

Οι  Ημέρες Ρεθύμνου  οργανώνονται από τον Σύλλογο κατοίκων Παλιάς Πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου  και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης  και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Στην ξενάγηση στην Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της λατρευτικής έκφρασης, από τους Προϊστορικούς στους Ιστορικούς χρόνους, όπως ανιχνεύεται μέσα από τα υλικά κατάλοιπα.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την Νότα Καραμαλίκη και θα μεταδοθεί ζωντανά από το live streaming του Φεστιβάλ στη σελίδα 


Ημερομηνία: 06.04.2020
Ώρα : 19:30


Δεν υπάρχουν σχόλια