Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Απολαύστε την εικονική περιήγηση 360˚ στο Μουσείο Μπενάκη – Εργαστήριο Γιάννη Παππά

Το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει μία μοναδική 360˚ εικονική περιήγηση στο εργαστήριο του Γιάννη Παππά, που αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα χώ...

Απολαύστε την εικονική περιήγηση 360˚ στο Μουσείο Μπενάκη – Εργαστήριο Γιάννη Παππά

Το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει μία μοναδική 360˚ εικονική περιήγηση στο εργαστήριο του Γιάννη Παππά, που αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα χώρου εργασίας ενός καλλιτέχνη αφοσιωμένου τόσο στη γλυπτική όσο και στη ζωγραφική.

Ο χώρος που φιλοξενεί το εργαστήριο του Γιάννη Παππά (1913-2005), βρίσκεται στην περιοχή Ζωγράφου, και σε κτήριο που αποτελούσε την κατοικία της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα δημιουργού ως τη δεκαετία του 1960. Το ακίνητο αυτό, μοναδικό δείγμα χώρου εργασίας ενός καλλιτέχνη αφοσιωμένου τόσο στη γλυπτική όσο και στη ζωγραφική, προσφέρθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από το γιο του, Αλέκο Παππά. Βασικός στόχος της δωρεάς ήταν τα έργα του καλλιτέχνη να παραμείνουν συγκεντρωμένα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το εργαστήριο, όπως επιθυμούσε και ο καλλιτέχνης, θα συνεχίσει να αποτελεί χώρο εργασίας για τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ παράλληλα με την πραγματοποίηση μίας ελάσσονος επέκτασης θα εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι και θα διευκολυνθεί η ροή των επισκεπτών σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές.



Πηγή: CultureNow

Δεν υπάρχουν σχόλια