Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Μέσα στο 2021 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας, όπως επισημάνθηκε κατά την επίσκ...


Μέσα στο 2021 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας, όπως επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στους χώρους του Μουσείου.

Ο κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των υποέργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης στο νέο Μουσείο, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση, ήδη έχει παραδοθεί και λειτουργεί το υποέργο «εξοπλισμός αποθηκών με σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης» συνολικού προϋπολογισμού 502.068 ευρώ.




Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το υποέργο της οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης του νέου Μουσείου, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τις προθήκες, τις κατασκευές και αναπαραστάσεις, καθώς και τα εποπτικά και ψηφιακά μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Επίσης προετοιμάζεται το τελευταίο υποέργο της μεταφοράς των εκθεμάτων με συνολικό προϋπολογισμό 115.000 ευρώ , που θα ξεκινήσει, μετά το πέρας της λειτουργίας του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου.


Σε εξέλιξη είναι ακόμα το έργο του εξοπλισμού του υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου του Μουσείου, της αίθουσας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του χώρου εξυπηρέτησης επισκεπτών (εκδοτήριο, ιματιοθήκη, πωλητήριο) ύψους 214.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Συγχρόνως, με πόρους του υπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνεται και ο περιβάλλων χώρος του νέου Μουσείου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης με προϋπολογισμό 262.880 ευρώ οι «Ψηφιακές εφαρμογές προβολής στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων».


Στη διάρκεια της συνάντησης του περιφερειάρχη με την προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, συζητήθηκε και η πορεία των έργων ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στα Χανιά, ενώ, όπως έγινε γνωστό, την περίοδο αυτή σχηματοποιούνται και οι παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια