Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο

Ανακαλύφθηκε στην Ιταλία ένα πολύ καλοδιατηρημένο ψηφιδωτό δάπεδο κάτω από έναν αμπελώνα. Η εντυπωσιακή ανακάλυψη έγινε κοντά στην Βερ...

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο

Ανακαλύφθηκε στην Ιταλία ένα πολύ καλοδιατηρημένο ψηφιδωτό δάπεδο κάτω από έναν αμπελώνα. Η εντυπωσιακή ανακάλυψη έγινε κοντά στην Βερόνα.

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη ενός ψηφιδωτού δαπέδου που εικάζεται ότι προέρχεται από τον 3ο αιώνα μ.Χ., έγινε στην περιοχή Negrar di Valpolicella κοντά στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας. Το ψηφιδωτό δάπεδο βρισκόταν κάτω από έναν αμπελώνα σε ένα μικρό λόφο. 




Το καλοκαίρι του 2019 οι αρχαιολόγοι της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων επέστρεψαν στον χώρο μετά από σχεδόν έναν αιώνα, υπό την καθοδήγηση του αρχαιολόγου Gianni de Zuccato. Οι έρευνες συνεχίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μέχρι να σταματήσουν λόγω της έκτακτης ανάγκης του κωρονοϊού.

Τον Μάιο οι αρχαιολόγοι επανήλθαν στην ανασκαφή και μέσα σε μια εβδομάδα ανάμεσα στα σκάμματα μεταξύ των σειρών αμπέλων κατάφεραν να εντοπίσουν μέρος των ψηφιδωτών δαπέδων και των θεμελίων της βίλας. «Προς το παρόν», είπε ο de Zuccato, «στόχος μας είναι απλώς να εξακριβώσουμε τις ακριβείς διαστάσεις του αρχαίου κτηρίου».

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο

Ιταλία: Στο φως εντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο



Οι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν δήλωσαν ότι θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να μπορεί το εύρημα να είναι ανοιχτό στο κοινό ώστε ο καθένας να μπορεί να θαυμάσει αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό. 

Οι τοπικές αρχές ανέβασαν στην ιστοσελίδα της πόλης στο Facebook μερικές φωτογραφίες από την ανασκαφή. 


Στην ανάρτησή τους στο Facebook έγραψαν μερικά λόγια σχετικά με το εύρημα.

«Μετά από αμέτρητες δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν μέρος του δαπέδου και τα θεμέλια της ρωμαϊκής έπαυλης που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας, και ανακαλύφθηκαν από μελετητές πριν από έναν αιώνα. 

Ο στόχος της ομάδας ήταν να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία της αρχαίας κατασκευής.


Οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν τώρα με τους ιδιοκτήτες της περιοχής και με το Δήμο, ώστε να μπορεί αυτός ο μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός να είναι προσβάσιμος προς το κοινό. 

Το αποτέλεσμα δεν θα έρθει σύντομα και θα χρειαστούν σημαντικοί πόροι, αλλά θα βρεθεί ο δρόμος. 

Ο δήμος θα βοηθήσει όσο είναι δυνατόν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενώ ευχαριστεί εκ των προτέρων τους επαγγελματίες αρχαιολόγους και τους ιδιοκτήτες της περιοχής για την καλή θέληση που έδειξαν».


Δεν υπάρχουν σχόλια