Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια Βουδιστική Μονή του 10ου αιώνα με σπάνια αγάλματα της θεάς Τάρα ανακαλύφθηκε στην Ινδία

Ερευνητές που συνεργάζονται με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ινδίας ανακάλυψαν τα λείψανα ενός βουδιστικού μοναστηριού του 10ου αιώνα μ.Χ. Η...

Μια Βουδιστική Μονή του 10ου αιώνα με σπάνια αγάλματα της θεάς Τάρα ανακαλύφθηκε στην Ινδία

Ερευνητές που συνεργάζονται με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ινδίας ανακάλυψαν τα λείψανα ενός βουδιστικού μοναστηριού του 10ου αιώνα μ.Χ. Η ανασκαφή αποκάλυψε αγάλματα του Βούδα και της Τάρα, θεάς της γαλήνης και της συμπόνιας.

Στον τόπο της ανακάλυψης, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Hazaribag της ανατολικής Ινδικής πολιτείας Τζαρκάντ, όπως αναφέρουν οι Times της Ινδίας, οι αρχαιολόγοι βρήκαν πρόσφατα 11 πέτρινα αγάλματα.  

Το κάθε γλυπτό έχει ύψος δύο έως τρία πόδια. Έξι εκπροσωπούν τον Βούδα, Σιντάρθα Γκαουτάμα, ενώ τα άλλα πέντε απεικονίζουν πιθανώς την Τάρα, η οποία είναι γνωστή ως θεότητα στον Ινδουισμό και οι προσκυνητές προστρέχουν σε αυτή για την πνευματική τους ισορροπία. 

Στο ίδιο μέρος βρέθηκαν επιγραφές σε γλώσσες όπως τα Σανσκριτικά και τα Χίντι. Η ομάδα ελπίζει ότι η γραφή, μόλις μεταφραστεί, θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοναστήρι.

Η ομάδα που ανέσκαψε έξι μέτρα κάτω από τη γη, βρήκε ένα κεντρικό ιερό και δύο μικρότερα. Σε μια ανασκαφή λίγο πιο μακριά οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μικρά κελιά και αυτό τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό ναού και μοναστηριού.

Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση της ιστορίας της άφιξης βουδιστών μοναχών στην περιοχή και της συνολικής εξάπλωσης του βουδισμού.

Η παρουσία της θεότητας Tara δείχνει ότι το μοναστήρι χρησίμευσε ως σημαντικό κέντρο για τη σέκτα Vajrayana, μια μορφή Ταντρικού Βουδισμού την εποχή της δυναστείας Pala που κυβέρνησε τις περιοχές της Βεγγάλης και του Μπιχάρ μεταξύ του 8ου και του 11ου αιώνα. 

Ήταν η περίοδος που η συγκεκριμένη δυναστεία υποστήριξε την ίδρυση βουδιστικών θεσμών, συμπεριλαμβανομένων μοναστηριών, επιτρέποντας επίσης την άνθηση του Ινδουισμού, μιας θρησκείας που πλειοψηφεί στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου Pala, οι Ινδοί γλύπτες ανέπτυξαν ένα τοπικό στιλ που με λεπτομερή προσοχή στα υφάσματα, τα κοσμήματα και το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με το Μουσείο του Μπρούκλιν.

Το μοναστήρι βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή πιθανώς γιατί και τότε εξασφάλιζε την ηρεμία των μοναχών μακριά από το πλήθος.

Οι ντόπιοι που έχουν ακούσει για την ανακάλυψη, έχουν ζητήσει από την αρχαιολογική υπηρεσία να δημιουργήσει ένα μουσείο κοντά στον χώρο για να προσελκύσει τουρίστες στην περιοχή.


Πηγή: LiFO



Δεν υπάρχουν σχόλια