Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κτίσμα της μεταβυζαντινής περιόδου βρέθηκε σε χώρο της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Φωτογραφία αρχείου Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στην Παλαιόχουνη σε θέση εντός των ορίων του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Α...

Κτίσμα της μεταβυζαντινής περιόδου βρέθηκε σε χώρο της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη
Φωτογραφία αρχείου

Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στην Παλαιόχουνη σε θέση εντός των ορίων του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», στη Δ.Ε. Βαλτετσίου, Δ. Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας.

Με απόφασή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ενέκρινε, το προηγούμενο διάστημα την αποδόμηση αρχαίου κτίσματος, στη θέση «Παλαιοχούνη», εντός των ορίων της έκτασης του έργου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η αποδόμηση κρίθηκε αποδεκτή, δεδομένου ότι αφορά κτίσμα της μεταβυζαντινής περιόδου, με μετασκευές και χρήση μέσα στο 19ο αιώνα, το οποίο δεν εμφανίζει ικανοποιητικό βαθμό διατήρησης, ενώ δε διασώζει αξιόλογα αρχιτεκτονικά, μορφολογικά και γενικότερα κατασκευαστικά στοιχεία. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες αποκάλυψης, διερεύνησης και τεκμηρίωσής του, με πλήρη τοπογραφική, σχεδιαστική και φωτογραφική κάλυψη, ενώ έχουν συλλεχθεί τα κινητά ευρήματα.

Περαιτέρω, η αποδόμηση του κτιρίου θα αποδεσμεύσει χώρο κατασκευής απαραίτητων κτιριακών υποδομών του τεχνικού έργου, των οποίων η χωροθέτηση – στην παρούσα φάση υλοποίησής του – δε δύναται να τροποποιηθεί.

Η έγκριση της Υπηρεσίας δίνεται υπό τους εξής όρους:

1. Η αποδόμηση θα επιτευχθεί από το προσωπικό της ανασκαφής του κτιρίου με τη συνδρομή του κυρίου του έργου σε μηχανικά μέσα και οχήματα απομάκρυνσης των υλικών αποδόμησης.

2. Πριν από την έναρξη των εργασιών της αποδόμησης, να προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ του κυρίου του τεχνικού έργου και της Εφορείας μας για την επιλογή χώρου απόθεσης και κατάχωσης του υλικού της αποδόμησης.

3. Πριν από την έναρξη των εργασιών της αποδόμησης να προηγηθεί η τρισδιάστατη σάρωση και αποτύπωση του εν λόγω κτίσματος.

Δείτε εδώ την απόφαση.


Πηγή: ArcadiaPortal



Δεν υπάρχουν σχόλια