Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο Κύπριος... Έλγιν: 26χρονος επιχείρησε να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ακρόπολη, όταν ένας 26χρονος Κύπριος επιχείρησε να κλέψει πέτρες και μάρμαρα από τον ιερό βράχο ως σου...

Ο Κύπριος... Έλγιν: 26χρονος επιχείρησε να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ακρόπολη, όταν ένας 26χρονος Κύπριος επιχείρησε να κλέψει πέτρες και μάρμαρα από τον ιερό βράχο ως σουβενίρ. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, με τους αστυνομικούς να του περνάνε χειροπέδες.

Στη σύλληψη 26χρονου Κύπριου, οποίος φέρεται να επιχείρησε να αποσπάσει πέτρες και τμήματα μαρμάρων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του Α. Τ. Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον φύλακα του αρχαιολογικού χώρου, το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου.

Ο υπεύθυνος φύλαξης ειδοποίησε την Αστυνομία ότι είχε εντοπιστεί άνδρας που αφαιρούσε πέτρες και τμήματα μαρμάρου από τον χώρο.

Ο άνδρας συνελήφθη και ασκήθηκαν σε βάρος του διώξεις που αφορούν την καταπάτηση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, αλλά και αυτή περί οπλοκατοχής καθώς εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι στην κατοχή του, με το οποίο σκάλιζε τις πέτρες και τα μάρμαρα.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 5-3-2023 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, 26χρονος αλλοδαπός για κλοπή, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομίας, καθώς και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος κατελήφθη να κινείται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, εκτός ωραρίου λειτουργίας του από τον φύλακα των εγκαταστάσεων, ο οποίος κάλεσε στο τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ανωτέρω αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν τον 26χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 33 πέτρες και 3 κομμάτια μαρμάρου, τα οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και μαχαίρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών".


Πηγή: News247, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια