Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Με πακιστανικό τηλέφωνο έστειλαν απειλητικό μήνυμα και σε άλλη αρχαιολόγο για τη Μύκονο

Στα λεγόμενα «πακιστανικά» ανήκει -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in- το τηλέφωνο από το οποίο δέχθηκε το απειλητικό SMS η αρχαιολ...

Με πακιστανικό τηλέφωνο έστειλαν απειλητικό μήνυμα και σε άλλη αρχαιολόγο για τη Μύκονο

Στα λεγόμενα «πακιστανικά» ανήκει -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in- το τηλέφωνο από το οποίο δέχθηκε το απειλητικό SMS η αρχαιολόγος στη Μύκονο.

«Επαγγελματικά μαφιόζικα χτυπήματα», «πακιστανικά» τηλέφωνα που στέλνουν απειλητικά μηνύματα, κτίσματα που ξεφυτρώνουν δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους καλούνται να ερευνήσουν οι Αρχές για τη Μύκονο που τείνει να γίνει από «νησί των ανέμων», «νησί των πολεοδομικών οργίων» από συμφέροντα που μετέρχονται μεθόδους μαφίας, όπως αποκάλυψε το in σε εκτενές ρεπορτάζ του.

Η νέα καταγγελία αφορά το απειλητικό sms με αδιανόητο υβρεολόγιο και απειλές κατά της ζωής της ίδιας και της οικογένειας της που δέχθηκε αρχαιολόγος συνάδελφος του Μανώλη Ψαρρού, που είχε δεχθεί επίθεση στις αρχές του μήνα η οποίο όπως όλα δείχνουν σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ως υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.


Το πακιστανικό τηλέφωνο

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία που εξασφάλισε το in. το τηλέφωνο από το οποίο δέχθηκε το απειλητικό sms η αρχαιολόγος ανήκει στα λεγόμενα «πακιστανικά».

Βάσει εγγράφων που κατατέθηκαν στην Αστυνομία στην αναζήτηση του αριθμού, κάτοχος του εμφανίζεται να είναι ο B.H. Hazrat.

Από το τηλέφωνο του Hazrat έγινε η αποστολή του μηνύματος που ανέφερε μεταξύ άλλων «μωρ…καρ…θα γαμ…εσένα και την οικογένειά σου», με αναφορά και σε μια υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που δήθεν είχε η αρχαιολόγος με ένα άλλο άτομο στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες.


Με πακιστανικό τηλέφωνο έστειλαν απειλητικό μήνυμα και σε άλλη αρχαιολόγο για τη Μύκονο

Κατατέθηκε μήνυση

Η αρχαιολόγος ενημέρωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μαζί με την πρόεδρο, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και στη συνέχεια στο ΤΑ Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της. Σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει καλέσει σε συνάντηση όλους του υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με τη Μύκονο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΑΤ Κηφισιάς, ο Μανώλης Ψαρρός είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε δύο ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε παρανομίες που ο ίδιος είχε εντοπίσει σε παραθαλάσσια επιχείρηση εστίασης και διασκέδασης.


«Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος»

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαμηνύει διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα ότι στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος σε ότι αφορά τις οικοδομικές άδειες.

«Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος» υπογράμμισε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ρωτήθηκε για την τροπολογία σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο και την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών, που έρχεται μετά τις καταγγελίες για το κύκλωμα που δρούσε στο νησί γύρω από τις οικοδομικές άδειες, αλλά και τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγου.

«Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο: Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν. Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει» τόνισε ο υπουργός.


Αναστολή μέχρι το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο.

«Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την αρμοδιότητα δηλαδή να περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στην Αθήνα.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια