Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χαλκιδική: Κύκλωμα πίσω από τον αρχαιοκάπηλο με τα 445 αρχαία αντικείμενα

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους χώρους όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές και "ξεσκονίζουν" χειρόγραφες και ηλεκτρονικές ση...

Χαλκιδική: σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους χώρους όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές και "ξεσκονίζουν" χειρόγραφες και ηλεκτρονικές σημειώσεις του δράστη.

Συνελήφθη την Δευτέρα το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Πολυγύρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέλος ευρύτερου κυκλώματος, που ίσως έχει και διεθνείς προεκτάσεις, εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου ότι είναι ο Έλληνας που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν στον χώρο της επιχείρησης που διατηρεί σε περιοχή της Χαλκιδικής βρέθηκαν κρυμμένα 445 αρχαία αντικείμενα.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει σε χώρο επιχείρησης, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.


Χαλκιδική: σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Χαλκιδική: σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

- 49 αρχαία νομίσματα,

- 21 αρχαία αντικείμενα - κοσμήματα,

- 375 κεραμικά αντικείμενα - θραύσματα αγγείων, κεραμίδων κ.α.


Επίσης, στο ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ανιχνευτές μετάλλων, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε. 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους χώρους όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές και "ξεσκονίζουν" χειρόγραφες και ηλεκτρονικές σημειώσεις του δράστη, για να βρουν με ποιους ερχόταν σε επαφή για να πουλήσει τις αρχαιότητες. Στο μεταξύ, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, που του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και θα απολογηθεί στον ανακριτή.


Πηγή: Halkidiki News, Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια