Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γερμανία: Συνελήφθησαν οι κλέφτες των κέλτικων νομισμάτων

Τα κλεμμένα χρυσά νομίσματα είχαν ανακαλυφθεί κοντά στο Manching το 1999 και πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τον 1o αιώνα π.Χ. Οι ύποπτοι ...

Τα κλεμμένα χρυσά νομίσματα είχαν ανακαλυφθεί κοντά στο Manching το 1999 και πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τον 1o αιώνα π.Χ.
Τα κλεμμένα χρυσά νομίσματα είχαν ανακαλυφθεί κοντά στο Manching το 1999 και πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τον 1o αιώνα π.Χ.

Οι ύποπτοι για την κλοπή 483 κέλτικων νομισμάτων συνελήφθησαν από τις γερμανικές αρχές. Πώς έγινε η διάρρηξη.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη (18/7) στην Γερμανία για κλοπή 483 κέλτικων νομισμάτων από μουσείο στο Manching της Βαυαρίας, αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αξιόποινη πράξη συνέβη τον Νοέμβριο, κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το BBC.

Πολλά από τα νομίσματα κατασκευάστηκαν τον 1ο αιώνα π.Χ..

Οι αρχές ανέφεραν ότι υπάρχουν “συντριπτικά στοιχεία” για την υπόθεση, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Joachim Herrmann, είπε ότι οι ύποπτοι ήταν “επαγγελματίες διαρρήκτες”.

Τα νομίσματα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής το 1999 κοντά στο Manching - που θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη κελτικού χρυσού τον 20ο αιώνα. Είχαν εκτεθεί στο μουσείο από το 2006.

Η αστυνομία τη στιγμή της κλοπής τους υποψιάστηκε ότι οι εμπλεκόμενοι σαμποτάρανε το σύστημα συναγερμού του μουσείου. Λίγο πριν από τη διάρρηξη, τα κοντινά καλώδια ίντερνετ κόπηκαν, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας.

Αυτό σήμαινε ότι το σύστημα συναγερμού δεν ενεργοποιήθηκε όταν άνοιγε μια πόρτα, αν και ήταν σε θέση να καταγράψει πότε έγινε η ληστεία, η οποία διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά.

Οι αρχές διερευνούσαν εάν η κλοπή αφορούσε οργανωμένο έγκλημα και σχετιζόταν με προηγούμενες κλοπές.

Το 2017, ένα βαρύ χρυσό νόμισμα βάρους 100 κιλών αρπάχτηκε από ένα μουσείο του Βερολίνου. Δύο χρόνια αργότερα, οι κλέφτες πήραν 21 κοσμήματα και άλλα τιμαλφή σε μια δραματική ληστεία διαμαντιών στο μουσείο Green Vault της Δρέσδης που καταγράφηκε από το CCTV.

Η απώλεια των νομισμάτων κατέστρεψε το μουσείο και την ευρύτερη κοινότητα.

Ο Rupert Gebhard, επικεφαλής συλλογών στην Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή στο Μόναχο, είπε ότι ένιωθε «σαν να χάνεις έναν παλιό φίλο».


Πηγή: News247, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια