Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κίνα: Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν δίκτυο αρχαίων σηράγγων στο Houchengzui

[Credit : CASS] Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν στο Houchengzui στην  Εσωτερική Μογγολία της Κίνας ανακάλυψαν ένα δίκτυο αρχαίων σηράγγων. Το...

Μογγολία: Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν δίκτυο αρχαίων σηράγγων στο Houchengzui
[Credit : CASS]

Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν στο Houchengzui στην  Εσωτερική Μογγολία της Κίνας ανακάλυψαν ένα δίκτυο αρχαίων σηράγγων.

Το Houchengzui, επίσης γνωστό και ως η Λίθινη Πόλη, είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Hun στην κομητεία Qingshuihe, που βρίσκεται στην Εσωτερική Μογγολία.

Προηγούμενες ανασκαφές χρονολόγησαν την πόλη πριν από περίπου 4.300 έως 4.500 χρόνια, κατά την περίοδο Longshan, που είδε την εμφάνιση κοινωνιών της ύστερης νεολιθικής περιόδου, όπως του πολιτισμού Longshan.


Ένα τμήμα του χάρτη των κρυφών διαδρόμων, με μπλε διακεκομμένες γραμμές και με τις ετικέτες TD1 και TD2. [Credit: CASS]
Ένα τμήμα του χάρτη των κρυφών διαδρόμων, με μπλε διακεκομμένες γραμμές και με τις ετικέτες TD1 και TD2. [Credit: CASS]

Περιλαμβάνοντας περίπου 341 στρέμματα σε οβάλ διάταξη, το Houchengzui αποτελείται τόσο από μια εσωτερική όσο και από μια εξωτερική πόλη, οχυρωμένη από ένα τριπλό αμυντικό σύστημα που αποτελείται από χαρακώματα και τείχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS), οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αρχαίο δίκτυο μεταφοράς και είχαν επίσης αμυντικό και επιθετικό σκοπό.

Συνολικά ανακαλύφθηκαν 6 υπόγειες σήραγγες σε βάθος μεταξύ 1,5 και 6 μέτρων, οι οποίες κατανέμονται σε ακτινωτό μοτίβο από το κέντρο της πόλης. Οι σήραγγες έχουν μια τοξωτή οροφή, παρόμοια με τις κατοικίες των σπηλαίων από τον πολιτισμό Longshan, και έχουν ύψος περίπου 1 έως 2 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα.


Μια είσοδος σε ένα από τα μυστικά τούνελ. [Credit: CASS]
Μια είσοδος σε ένα από τα μυστικά τούνελ. [Credit: CASS]

Άποψη μέσα σε έναν από τους υπόγειους διαδρόμους. [Credit: CASS]
Άποψη μέσα σε έναν από τους υπόγειους διαδρόμους. [Credit: CASS]

Σύμφωνα με τον Sun Jinsong, διευθυντή της Ακαδημίας Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Μογγολίας, οι περιμετρικές τάφροι καθώς και οι εξωτερικές αμυντικές περίμετροι ήταν το επίκεντρο της πρόσφατης έρευνας.

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης τρεις πύλες της αρχαίας πόλης. Η κύρια πύλη βρίσκεται στο μέσο του εξωτερικού τείχους της πόλης και είναι ορθογώνια σε κάτοψη με πόρτα που πλαισιώνεται από χωμάτινες πλατφόρμες εκατέρωθεν.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης άλλες αμυντικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων τειχών και προμαχώνων - κατασκευών που προεξέχουν προς τα έξω από τα τείχη για να επιτρέπουν αμυντικά πυρά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.


Πηγή: Heritage Daily, Miami Herald

Δεν υπάρχουν σχόλια