Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν για το νερό και βρήκανε αρχαία

Κομμάτι από το τείχος της Θεσσαλονίκης μοιάζει να έχει έρθει στην επιφάνεια στην οδό Ίωνος Δραγούμη κατά τη διάρκεια εργασιών της ΕΥΑΘ. Πριν...

Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν για το νερό και βρήκανε αρχαία

Κομμάτι από το τείχος της Θεσσαλονίκης μοιάζει να έχει έρθει στην επιφάνεια στην οδό Ίωνος Δραγούμη κατά τη διάρκεια εργασιών της ΕΥΑΘ.

Πριν από λίγες ημέρες η οδός Ίωνος Δραγούμη έκλεισε σε ένα τμήμα της προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης αποχετευτικού αγωγού από την ΕΥΑΘ. Ωστόσο μόλις έγινε η εκσκαφή, ήρθε στην επιφάνεια κάτι που μοιάζει με κομμάτι από τα τείχη της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes πρόκειται για μεγάλο έργο της ΕΥΑΘ, για τις ανάγκες του οποίου θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά επί της οδού Ι. Δραγούμη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εγνατία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα αρχαιολόγος και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.


Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν για το νερό και βρήκανε αρχαία

Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν για το νερό και βρήκανε αρχαία

Ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Έργων και Ανάπτυξης της ΕΥΑΘ Αλέξανδρος Μεντές δήλωσε σήμερα στον Status FM 107,7 πως γίνεται αντικατάσταση ενός παλιού, δίδυμου αγωγού που από το αντλιοστάσιο στέλνει τα λύματα σε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται Εγνατία με Βενιζέλου. Ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος σε κάθε βήμα έρχονται στο φως αρχαιολογικά ευρήματα. «Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει μέχρι την Τσιμισκή – Πέσαμε σε τοίχο περιμένουμε τι θα πουν οι αρχαιολόγοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: GRTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια