Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χίος: Ένα «νέο» Κάστρο ανέδειξε το κλάδεμα των φυτών

«Σάρκα και οστά» παίρνει το όνειρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για ανάδειξη του Κάστρου της Χίου και δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και πε...

Χίος: Ένα «νέο» Κάστρο ανέδειξε το κλάδεμα των φυτών

«Σάρκα και οστά» παίρνει το όνειρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για ανάδειξη του Κάστρου της Χίου και δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και περίπατου στο μεγαλύτερο μνημείο της πόλης.

Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγας Βάσση με αφορμή το κλάδεμα των φυτών που γίνεται στο χώρο της τάφρου.

«Εκτελούμε το κλάδεμα των φυτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου αναδεικνύοντας έτσι την δουλειά που έχει γίνει στην αποκατάσταση των τειχών του Κάστρου», ανέφερε η κ. Βάσση εμφανώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Η κ. Βάσση αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης των χερσαίων τμημάτων του Κάστρου, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 1.2 εκ. ευρώ, απορροφήθηκε πλήρως, ενώ επόμενο στάδιο είναι το τμήμα από την Δυτική πύλη μέχρι την θάλασσα, που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

«Ξεκινήσαμε  το 2016 και μέσα σε μια δεκαετία πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου που θα αναδείξει το Κάστρο  παραδίδοντάς στους πολίτες ένα χώρο αναψυχής και περίπατου στο σημαντικότερο μνημείο της πόλης», ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ευχαριστώντας  παράλληλα κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που  στήριξαν  τις προσπάθειές  που καταβάλλονται.


Πηγή: Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια