Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σε δημoπρασία λήκυθος 2.500 ετών που «ανήκε»στον λόρδο Ελγιν

Μια λήκυθος που χρονολογείται περί το 450 π.Χ. με προέλευση από την Αττική και η οποία προέρχεται από τη συλλογή του λόρδου Έλγιν βγαίνει σε...

Σε δημoπρασία λήκυθος 2.500 ετών που «ανήκε»στον λόρδο Ελγιν


Μια λήκυθος που χρονολογείται περί το 450 π.Χ. με προέλευση από την Αττική και η οποία προέρχεται από τη συλλογή του λόρδου Έλγιν βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιούνιο στη Βρετανία. 

Το αγγείο της κλασικής περιόδου ύψους 17 εκ. θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Timeline Auctions στις 6 Ιουνίου και η εκτίμηση κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.000 στερλινών. Η λήκυθος κοσμείται με τη μορφή μίας Νίκης ενώ επιστέφεται με έναν μαίανδρο, αποδίδεται στον κύκλο του Ζωγράφου του Αισχύνη. Η λήκυθος μετά τη συλλογή του λόρδου Έλγιν - ο οποίος αφαίρεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα- είχε περάσει από γερμανικές συλλογές και σήμερα ανήκει και πάλι σε βρετανό συλλέκτη. 

Στην ίδια δημοπρασία αναμένεται να αλλάξουν χέρια ένας επίσης κρατήρας ύψους 76 εκ. που χρονολογείται περί το 330 π.Χ. με εκτίμηση 50.000 εώς 70.000 στερλίνες, ενώ στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης μια μικρή ξύλινη αιγυπτιακή σαρκοφάγος.


Πηγή: Μ. Αδαμοπούλου, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια