Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παιδάκι έσπασε κατά λάθος αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο

Ένα τετράχρονο αγόρι έσπασε κατά λάθος ένα αγγείο 3.500 ετών κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μουσείο στο Ισραήλ. Το Μουσείο Hecht στη Χάιφ...

Παιδάκι έσπασε κατά λάθος αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο

Ένα τετράχρονο αγόρι έσπασε κατά λάθος ένα αγγείο 3.500 ετών κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μουσείο στο Ισραήλ.

Το Μουσείο Hecht στη Χάιφα είπε στο BBC ότι το αγγείο χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού μεταξύ 2200 και 1500 π.Χ. - και ήταν ένα σπάνιο τεχνούργημα επειδή ήταν άθικτο.

Είχε εκτεθεί κοντά στην είσοδο του μουσείου χωρίς γυαλί, καθώς το μουσείο πιστεύει ότι υπάρχει «ιδιαίτερη γοητεία» στην προβολή αρχαιολογικών ευρημάτων «χωρίς εμπόδια».

Ο πατέρας του αγοριού, Άλεξ, είπε ότι ο γιος του «τράβηξε ελαφρά το αγγείο» επειδή «ήταν περίεργος για το τι υπήρχε μέσα», με αποτέλεσμα να πέσει.

Ο Άλεξ είπε επίσης ότι ήταν «σοκαρισμένος» όταν είδε τον γιο του δίπλα στο θρυμματισμένο αγγείο και στην αρχή σκέφτηκε ότι «δεν ήταν το παιδί μου που το έκανε».


Παιδάκι έσπασε κατά λάθος αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο

Ωστόσο, αφού ηρέμησε το αγόρι μίλησε με τον φύλακα, είπε ο Άλεξ στο BBC.

Το Μουσείο Hecht ανακοίνωσε ότι το παιδί έχει προσκληθεί πίσω στην έκθεση με την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση μετά το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες.


Διαβάστε εδώ: Ο τετράχρονος που έσπασε το αγγείο 3.500 ετών συμμετείχε στις εργασίες αποκατάστασής του.


«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα της έκθεσης έχουν υποστεί σκόπιμη ζημιά και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της αστυνομίας», είπε στο BBC ο Lihi Laszlo από το μουσείο.

«Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ήταν αυτή η κατάσταση. Το αγγείο καταστράφηκε κατά λάθος από ένα μικρό παιδί που επισκέφτηκε το μουσείο και η απάντηση θα είναι ανάλογη».

Έχει επίσης διοριστεί ειδικός στη συντήρηση για την αποκατάσταση του αγγείου, ο οποίος θα επιστραφεί στη θέση του «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο πατέρας του αγοριού Άλεξ είπε ότι θα νιώσουν «ανακουφισμένοι» όταν δουν το αγγείο συναρμολογημένο, αλλά πρόσθεσε ότι «λυπούνται» γιατί «δεν θα είναι πλέον το ίδιο αντικείμενο».

Το μουσείο είπε στο BBC ότι «όποτε είναι δυνατόν, τα αντικείμενα εκτίθενται χωρίς φράγματα ή γυάλινους τοίχους».

Και «παρά το σπάνιο περιστατικό» το μουσείο είπε ότι σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την παράδοση.


Παιδάκι έσπασε κατά λάθος αγγείο 3.500 ετών σε μουσείο

Το αγγείο πιθανότατα προοριζόταν αρχικά για να μεταφέρει τοπικές προμήθειες, όπως κρασί και ελαιόλαδο.

Προηγείται της εποχής του βιβλικού Βασιλιά Δαβίδ και του Βασιλιά Σολομώντα και είναι χαρακτηριστικό της περιοχής Χαναάν στην ανατολική ακτή της Μεσογείου.

Παρόμοια αντικείμενα κεραμικής που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών είναι συνήθως σπασμένα ή ημιτελή όταν ανακαλύφθηκαν, καθιστώντας αυτό το άθικτο αγγείο «εντυπωσιακό εύρημα» όταν ανακαλύφθηκε, πρόσθεσε το μουσείο.

Το Μουσείο Hecht βρίσκεται στους χώρους του Πανεπιστημίου της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ και συλλέγει αντικείμενα αρχαιολογίας και τέχνης.


Διαβάστε εδώ: Ο τετράχρονος που έσπασε το αγγείο 3.500 ετών συμμετείχε στις εργασίες αποκατάστασής του.


Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια