Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μότσαρτ: Ανακαλύφθηκε στη Λειψία άγνωστη μουσική σύνθεσή του

Μότσαρτ. Μαρμάρινο άγαλμα του συνθέτη Μια άγνωστη μέχρι σήμερα μουσική σύνθεση του Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ανακαλύφθ...

Μότσαρτ. Μαρμάρινο άγαλμα του συνθέτη
Μότσαρτ. Μαρμάρινο άγαλμα του συνθέτη

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα μουσική σύνθεση του Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Λειψίας στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Λειψίας, η σύνθεση χρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1760 και αποτελείται από επτά μικρότερα μέρη για τρίο εγχόρδων. Εχει διάρκεια περίπου 12 λεπτά.

Ο Μότσαρτ, παιδί-θαύμα της κλασικής μουσικής, γεννήθηκε το 1756 στη Βιέννη και άρχισε να συνθέτει μουσική σε πολύ νεαρή ηλικία, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του.

Οι ερευνητές βρήκαν το έργο στη μουσική βιβλιοθήκη της Λειψίας ενώ συνέτασσαν την τελευταία έκδοση του Καταλόγου Köchel, του αρχείου των μουσικών έργων του συνθέτη. 

Το χειρόγραφο δεν ήταν γραμμένο από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται για αντίγραφο που έγινε γύρω στο 1780. 

Το μουσικό κομμάτι, που φέρει τον τίτλο «Ganz kleine Nachtmusik» (Μικρή νυχτερινή μουσική), παρουσιάστηκε ήδη στο Σάλτσμπουργκ, κατά την παρουσίαση του νέου Καταλόγου Köchel και θα ακολουθήσει η παρουσίασή του στην όπερα της Λειψίας το Σάββατο.

Το χειρόγραφο είναι γραμμένο με σκούρο καφέ μελάνι σε υπόλευκο χειροποίητο χαρτί και τα μέρη του είναι δεμένα χωριστά το καθένα.

Ο Κατάλογος Köchel το περιγράφει ως μουσικό κομμάτι που «προέρχεται από μία μόνο πηγή, και η απόδοση του συγγραφέα υποδηλώνει ότι το έργο γράφτηκε πριν από το πρώτο ταξίδι του Μότσαρτ στην Ιταλία».


Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια