Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικές έρευνες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στον Σκιαθά Αγιοκάμπου

Στον αρχαιολογικό χώρο «Σκιαθά» Αγιοκάμπου, πάνω από το λιμάνι, πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σωστικές έρευνες από την Εφορεία Αρχαιοτήτ...

Αρχαιολογικές έρευνες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στον Σκιαθά Αγιοκάμπου

Στον αρχαιολογικό χώρο «Σκιαθά» Αγιοκάμπου, πάνω από το λιμάνι, πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σωστικές έρευνες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στις οποίες συμμετέχει εθελοντικά ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τους καθηγητές αρχαιολογίας Παναγιώτη Τσέλεκα και Ιωάννα Βασιλειάδου.

Την πανεπιστημιακή αποστολή προσκάλεσε ο Δήμος Αγιάς, ο οποίος τη φιλοξενεί, με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑ Αγιάς, καθώς και τοπικών επιχειρήσεων, όπως το τεχνικό γραφείο Περδίκη-Καφανέλη στη Σωτηρίτσα, τις επιχειρήσεις εστίασης Όστρια και Stella, καθώς και την Trekking Hellas East Thessaly.

Πραγματοποιούνται καθαρισμοί στα διακρινόμενα κτίρια στο κέντρο του οικισμού, τα οποία χρονολογούνται, σύμφωνα με την υπάρχουσα κεραμική, στα ελληνιστικά χρόνια. Οι έρευνες αναμένεται να διαφωτίσουν την ιστορία και τον χαρακτήρα του σημαντικού αυτού αρχαίου οικισμού, ο οποίος ήκμασε χάρη στη θέση και το λιμάνι του, μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή Κισσάβου και Πηλίου.

Από αυτόν ήταν γνωστό από παλιά το τείχος, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε ανασκαφεί από την Εφορεία τμήμα ιερού, όπου μεταξύ άλλων ευρημάτων, βρέθηκε κεραμίδα με την επιγραφή Μελιβοίας.


Πηγή: LarissaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια