Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εξαντλητική έρευνα απαιτούν οι αναστηλώσεις στους Δελφούς

Πρώτα οι μελέτες και μετά οι αναστηλώσεις στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Γιατί πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο μνημείο, που κάθε επέμβαση πά...


Πρώτα οι μελέτες και μετά οι αναστηλώσεις στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Γιατί πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο μνημείο, που κάθε επέμβαση πάνω του οφείλει να γίνεται ύστερα από εξαντλητική έρευνα και σκέψη. Αυτά αποφάνθηκε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όσον αφορά την πρόταση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής να προχωρήσει στην αναστήλωση του θεάτρου σχεδόν καθ΄ ολοκληρίαν (προσκήνιο, πάροδοι, κοίλο) αλλά και της δεξαμενής του. 


Οι μελέτες που κατατέθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς - αντίθετα όπως αναφέρθηκε είχαν μεγάλες ελλείψεις - ενώ δεν έχει γίνει καν η αποτύπωση όλων των τμημάτων του μνημείου. Ετσι κάθε προοπτική αναστήλωσης μετατίθεται χρονικά, όταν και εφ΄ όσον η επιστημονική τεκμηρίωση θα είναι τέτοια που να επιτρέπει το έργο. Στο μεταξύ όμως το ΚΑΣ ενέκρινε μικρής κλίμακας επεμβάσεις, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής και συγκεκριμένα:

Την αποκατάσταση μικρού τμήματος της πρόσοψης του προσκηνίου, αλλά και των αναλημμάτων των παρόδων με αρχαίο και νέο υλικό. Την κατασκευή βάθρων όπου θα τοποθετηθούν αρχιτεκτονικά μέλη και ακόμη την κάλυψη του υπόγειου περάσματος με γυάλινο στέγαστρο για την προστασία του.






Πηγή: Μαρία θερμού, Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια