Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε θέατρο της ελληνιστικής περιόδου στη ΝΔ Τουρκία

Αρχαιολόγοι στην Αλικαρνασσό στην ΝΔ περιοχή των Μούγλων ανακάλυψαν αρχαίο θέατρο, η κατασκευή του οποίου εκτιμάται ότι έγινε το 400 π.Χ.


Αρχαιολόγοι στην Αλικαρνασσό στην ΝΔ περιοχή των Μούγλων ανακάλυψαν αρχαίο θέατρο, η κατασκευή του οποίου εκτιμάται ότι έγινε το 400 π.Χ.


Η  δρ. Derya Sahin, ανέφερε ότι το 2500 ετών  θέατρο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Μύνδος στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

«Το θέατρο ανήκει στην Ελληνιστική περίοδο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα αρκετά μεγάλο θέατρο» ανέφερε ο δρ. Sahin.

Η ακριβής χωρητικότητα του θεάτρου και το μέγεθος του θα καθορισθεί στο τέλος των ανασκαφών στη Μύνδο, αναφέρουν οι αρχαιολόγοι.

Η Μύνδος

Η Μύνδος ήταν κατά την αρχαιότητα πόλη της Καρίας, στη Μικρά Ασία, χτισμένη στη Χερσόννησο της Αλικαρνασσού. Πρόκειται για μία από τις οκτώ λελεγικές πόλεις της χερσονήσου της Αλικαρνασσού ή Mύνδου. Tον 4ο αιώνα π.X. ο σατράπης της Kαρίας, Μαύσωλος, μετέφερε τους κατοίκους της Mύνδου προς τα βόρεια, ενσωματώνοντας σε αυτήν και τους κατοίκους της πόλης Τέρμερα. Σήμερα στη θέση της στέκεται η τουρκική πόλη Γκιουμουσλούκ (Gümüslük).
Κάποτε την πόλη επισκέφτηκε ο κυνικός φιλόσοφος, Διογένης. Παρατηρώντας πόσο τεράστιες ήταν οι πύλες της πόλης σε σχέση με την ίδια την πόλη, είπε: «Ω άνδρες της Μύνδου, σας συμβουλεύω να κλείσετε τις πύλες, καθώς η πόλη μπορεί να δραπετεύσει από αυτές!»

Δεν υπάρχουν σχόλια