Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αρχαιολογία στη Ζάκυνθο

Η οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων του νησιού της Ζακύνθου, η οργάνωση και η ανάδειξη, αρχικά, του μυκηναϊκού νεκροταφείου στο Καμπί κα...




Η οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων του νησιού της Ζακύνθου, η οργάνωση και η ανάδειξη, αρχικά, του μυκηναϊκού νεκροταφείου στο Καμπί και, στη συνέχεια, στο Κερί, η λειτουργία ενός χώρου, στον οποίο θα εκτίθενται τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, ο διορισμός αρχαιολόγου, που θα ασχολείται με τις προϊστορικές και κλασικές αρχαιότητες, καθώς και η συστηματοποίηση του ελέγχου σε ορισμένες οικοδομικές περιοχές της πόλης, είναι οι πρώτοι στόχοι του νέου προϊσταμένου της ΛΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων Αντώνη Βασιλάκη. 



O κ.Βασιλάκης επισκέφθηκε, χθες, την Ζάκυνθο και είχε επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον Αντιδήμαρχο Άκη Λαδικό, προκειμένου να προωθηθούν τα παραπάνω ζητούμενα.


Ο κ. Βασιλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ανασκαφές, οι οποίες πρόκειται να γίνουν στο νησί, υπό τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας του, σε συνεργασία με το Ολλανδικό Ινστιτούτο και τον καθηγητή αρχαιολογίας Gert Jan van Wijngaarden, δεδομένου ότι οι επιφανειακές αρχαιολογικές έρευνες του τελευταίου έχουν ολοκληρωθεί και έχει καταθέσει αίτημα για ανασκαφές.

Πηγή:Ν. Χαϊκάλη, Εφημερίδα "Ημέρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια