Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έγκριση για τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ...



Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανασκαφική έρευνα στο αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών. Το αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών, η ανασκαφή του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, βρίσκεται ανατολικά του σημερινού οικισμού Μικροθήβες της Μαγνησίας και σε απόσταση 4 χλμ. από το σημερινό δήμο Νέας Αγχιάλου και τον Παγασητικό κόλπο. Φορέας χρηματοδότησης της ανασκαφικής έρευνας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών, σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για το θέατρο της ομώνυμης αρχαίας πόλης, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα. Το Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών εντοπίστηκε και ερευνήθηκε το 1992 και το 1993 από την Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών κα Β.Αδρίμη-Σισμάνη, στο πλαίσιο ενός έργου του Γ.E.A., με βάση τις πληροφορίες των περιηγητών του 19ου αι. και την εύρεση από τους Δ. Θεοχάρη και Γ. Χουρμουζιάδη (1970) μιας επιτύμβιας στήλης με την επιγραφή "BAKXIOΣ ΔIONYΣIOΣ" και ενός πήλινου τραγικού προσωπείου, που θεωρήθηκαν ενδείξεις για την ύπαρξη καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη των Φθιωτίδων Θηβών. 

Φορέας χρηματοδότησης θα είναι στην παρούσα φάση η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το ποσό των 100.00 ευρώ , ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών (Α.Ι.Θ.Σ.).







Πηγή:almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια