Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αφύλαχτο θα μείνει το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

Αφύλακτο κινδυνεύει να μείνει το Αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, αφού από τα τρία άτομα του μόνιμου προσωπικού νυκτερινής φύλαξη...


Αφύλακτο κινδυνεύει να μείνει το Αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, αφού από τα τρία άτομα του μόνιμου προσωπικού νυκτερινής φύλαξης, το ένα άτομο θα τεθεί σε εφεδρεία και ένας έτερος υπάλληλος με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μετακινείται σε άλλο Μουσείο.



Να σημειωθεί ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο φυλάσσονται σημαντικά ευρήματα από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Βυζαντινούς χρόνους, από τα οποία ξεχωρίζουν οι δύο αρχαϊκοί κούροι της Αρχαίας Τενέας.


Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού  και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, και προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού Στυλιανή Μενδώνη, απηύθυνε η βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, επισημαίνοντας ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Όπως σημειώνει «αφήνεται στην ουσία «αφύλαχτο» το μεγαλύτερο σε σημασία Αρχαιολογικό μουσείο της Κορινθίας και τίθεται σε σοβαρή αμφισβήτηση η ασφάλεια και η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών που φυλάσσει και εκθέτει. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στα 1990 μια αντίστοιχη κατάσταση στη φύλαξη του μουσείου -που διέθετε και τότε ένα νυχτοφύλακα- οδήγησε στην κλοπή 285 αρχαιοτήτων από το μουσείο και έθεσε σε κίνδυνο και τη ζωή του εργαζόμενου-φύλακα.


Καθίσταται, λοιπόν, προφανές ότι εάν δεν υπάρξει άμεση πρόβλεψη από το Υπουργείο κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε σε μια δυσμενή παρελθούσα κατάσταση που ουδόλως τιμά την Πολιτεία. Αλλά και να έχουμε μια ατυχή επανάληψη της περίπτωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Σικυώνας, το οποίο έκλεισε λόγω του περιορισμού του προσωπικού ασφαλείας».



Πηγή: moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια