Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια εικονική ρωμαϊκή βίλα προς εξερεύνηση

Ο αρχαίος Ρωμαϊκός κόσμος έζησε την εμφάνιση και επέκταση ενός αγροτικού συστήματος καλλιέργειας τεράστιων κτημάτων που είχε ως επίκεντρο έ...


Ο αρχαίος Ρωμαϊκός κόσμος έζησε την εμφάνιση και επέκταση ενός αγροτικού συστήματος καλλιέργειας τεράστιων κτημάτων που είχε ως επίκεντρο ένα πολύ σημαντικό οικοδόμημα: την βίλα.



Η ανασκαφή μίας τέτοιας έκτασης, της Βίλας Loupian στην περιοχή Languedoc της Γαλλίας,
μας παρέχει μια άποψη της αγροτικής ζωής στην Ρωμαϊκή Γαλατία. Μπορεί κάποιος να διακρίνει ίχνη της καθημερινής ζωής των γαιοκτημόνων, οι οποίοι μοίραζαν τον χρόνο τους μεταξύ του otium (χρόνος για μελέτη και ανάπαυση) και negotium (ο κόσμος της επιχείρησης). Κύριο μέλημά τους ήταν η διαχείριση των τεράστιων εκτάσεων τους καθώς και του μικρού στρατού από σκλάβους. 


Ένας νέος ιστότοπος του Γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας ξεναγεί τους επισκέπτες του στο εσωτερικό της Βίλα Loupian, παρέχοντας πρωτότυπες τρισδιάστατες (3D) αναπαραστάσεις, μια εικονική περιήγηση του κτήματος και των αλλαγών που υπέστη στο πέρασμα των χρόνων καθώς και πανοραμικές απόψεις των θαυμάσιων πολύχρωμων ψηφιδωτών της ύστερης αρχαιότητας που αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές.


Ένα μοναδικά σχεδιασμένο user interface επιτρέπει στον διαδικτυακό επισκέπτη να εξερευνήσει το κτήμα και την ευρύτερη αγροτική περιοχή, η οποία συνεχώς ανασκάπτεται και μελετάται. Ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών, συνοδευόμενος από μια πλούσια συλλογή multimedia πηγών παρουσιάζει τον χώρο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα διαθέσιμο και κατανοητό για το ευρύ κοινό.
Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την συνεχιζόμενη έρευνα στην γαλλο-ρωμαϊκή βίλα, τα πρόσφατα ευρήματα και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών των τριών περιοχών που απαρτίζουν την Ρωμαϊκή Γαλατία. 
Σχεδιασμένο από τον Christophe Pellecuer, έφορο του Languedoc-Roussillon Regional Cultural Affairs Directorate, ο νέος ιστότοπος είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της συνεργασίας πολιτείας, τοπικών αρχών και κοινωνιών της περιοχής.


Ομάδα από αρχαιολόγους, συντηρητές, αρχιτέκτονες και ειδικών μέσων ενημέρωσης συνεργάστηκαν προκειμένου να μελετήσουν και να διατηρήσουν τα υπολείμματα της βίλας και να τα παρουσιάσουν στο κοινό μέσω ενός διαδικτυακού μουσείου.


Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες επισκεφθείτε τον ιστότοπο:


http://www.villa.culture.fr/index.php?lang=en#/en/annexe/intro/t=Introduction


Πηγή: pasthorizonspr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια