Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παρουσίαση αρχαίων λατομείων από τις 2 εφορείες αρχαιοτήτων Λάρισας

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), η ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την ...



Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), η ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τα αρχαία θεσσαλικά λατομεία και τα προϊόντα τους», την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.



Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από τους κ.κ. Βασίλειο Μέλφο (γεωλόγο), λέκτορα του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα θεσσαλικά λατομεία και ειδικότερα της Χασάμπαλης, Ιφιγένεια Λεβέντη (αρχαιολόγο), επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία μελετά τα θεσσαλικά επιτύμβια ανάγλυφα ρωμαϊκής περιόδου και Βασιλική Συθιακάκη-Κριτσιμάλη, προϊσταμένη της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η οποία μελετά τα θεσσαλικά εργαστήρια γλυπτικής στη βυζαντινή εποχή.


Επίσης φωτογραφική έκθεση σχετική με το θέμα και παρουσίαση επιλεγμένων αυθεντικών αρχαίων και βυζαντινών αντικειμένων από χασαμπαλιώτικο λίθο, όπως κορμό μικρού αγάλματος κ.λπ.Την επόμενη ημέρα το Σάββατο, 19 Μαΐου, προγραμματίζεται επίσκεψη στα λατομεία της Χασάμπαλης και ξενάγηση από τον κ. Β. Μέλφο καθώς και σε γειτονικούς αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν ανασκάψει οι δύο Εφορείες.




Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια